Weekend Adventures

Jag har nu spenderat min första helg på andra sidan jorden!

I lördags sov jag ganska länge pga jetlaggen, men båda barnen hade fotbolls matcher så ingen var hemma i alla fall. Jag åt frukost och sedan när barnen kom hem åkte jag, mamman och barnen till en strand/utflyktsställe som heter Pipers lagoon. Det var jättefint där men tog tyvärr inga bilder. Fick mina första lektioner i kanadensisk bilkörning också och reglerna samt skyltar skiljer sig lite från Sverige. De har till exempel, ingen högerregel vilket egentligen gör det hela mycket enklare.

Idag, söndag, var alla hemma, men 13-åriga tjejen skulle sitta barnvakt några timmar på morgonen, så då fick jag en lektion i Minecraft av lillkillen. Det består egentligen bara av att jag tittar på medan han berättar om alla saker han har i sitt “inventory” och vilka vapen som är bäst för att döda vilka typer av fiender.

Sedan åkte vi till Downtown Nanaimo. Vi gick på en jättefin strandpromenad längs med vattnet. Här är utsikten ut mot Vancouver, men det är en del andra små öar i vägen.

IMG_4861

IMG_4862Höghuset är ett hotell som ligger mer inne i staden.

Vi åt glass och sedan gick vi in till centrum och åt lunch på “Ac me”. Downtown Nanaimo är väääldigt litet. I princip så är det en gata med mest kafeer och restauranger och några få affärer. Men det är mysigt. Tjejen berättade att den bättre shopping finns i ett köpcentrum utanför downtown – närmare där vi bor.

Senare åkte vi hem och sedan fick jag faktiskt följa med hem till barnens mormor då pappans syster fyllde år. Där åt jag god mat samt “pumpkin tart” till efterrätt som var jättegod och faktiskt påminde lite om pepparkaka i smaken. Men det fanns även HUNDAR där, gissa om jag blev glad! De var jättesöta små mini schnauzers och jag kände att jag kunde fylla mitt behov av gos lite.

När vi kom hem var det ganska sent så jag och tjejen hann bara titta på halva anchorman 2 och nu sitter jag här och skriver. Jag ska gå upp 7:45 imorgon för att följa med pappan och killen till skolan så tänker gå och sova nu också. Det är konstigt att tänka att där borta på andra sidan jorden är klockan 7:30 nu och att ni precis är på väg att gå upp…

Lämna ett svar