We chose the Modern way

Andra helgen. Idag under dagen tog jag det bara lugnt, var trött efter riktiga första arbetsveckan. MEN hade fått kontakt med några andra tjejer som jobbar här borta som au pairer via Facebook. Vi bestämde att vi skulle träffas inne i Nanaimo och äta på en restaurang som heter “Modern Cafe”. Självklart tog jag dock bilen in. Hade kunnat få skjuts in och sedan tagit en taxi hem, men kändes enklare att ta bilen så här första gången.

IMG_4969Mycket smickrande mobilbild på mig, innan jag åkte

Det tar ca 20 min att köra till Nanaimo om man åker “the highway” och det är väldigt enkelt då man egentligen bara åker hela motorvägen fram till Nanaimo. Dock så svängde jag fel två gånger inne i Nanaimo eftersom att jag bara varit där en gång tidigare men med hjälp av alltid trogna google maps och mitt lokalsinne så kom jag till slut fram. Jag mötte upp två av tjejerna på parkeringen. En är från Tyskland och en från Frankrike, så det var kul att träffa lite andra europeer. Vi gick tillsammans till restaurangen och där mötte vi upp den tredje tjejen, som är från Ontario, Kanada.

Modern Cafe visade sig som tur vara tiktigt trevligt och mysigt! De hade god mat också men som jag kanske redan berättat så är portionerna här lite större än de man får hemma i sverige. Jag beställde en hamburgare, som man får både ceasarsallad och pomfritt till. De andra tjejerna som varit här lite längre skrattade åt min reaktion när jag fick se tallriken… Allt var hur som helst riktigt gott och värt de 14/15 Dollar – under 100 kr – som jag betalade. Sedan var planen att gå vidare till en bar, men det var ingen som direkt kände till Nanaimos nattliv, om man ens kan kalla de det. Så det fick bli lite på måfå och först…haha jaa hamnade vi helt fel kan man säga. Behöver inte kommentera det mer förutom att vi gick därifrån ganska fort. Sen hittade vi i alla fall ett bättre ställe som heter “The Corner Lounge”. Vi stannade där ett tag och pratade och så, men åkte sedan hem ganska tidigt eftersom att både jag och en av de andra au pairerna skulle köra hem.

IMG_4971Våra snygga drinkar

Lämna ett svar