Victoria Weekend – Dag 2

Idag var det då dags för valsafari! Vi gick inte upp allt för tidigt men vi var tvugna och packa och ladda in allt i bilen så det var check out kl 11. Efter det så gick vi till ett litet gulligt café och åt frukost. Jag beställde pannkakor med lönnsirap, och så pratade vi en hel del med hon som ägde cafeét då hon tyckte att det var spännande att vi kom från andra länder. Så hon berättade själv hur hon flyttat till Kanada när hon var 20 år gammal, så det var kul att prata lite med henne.

Efter frukosten promenerade vi ner till valsafarin. Jag hade med träningskläder som jag bytte om till då man var tvungen att ha på sig en skyddsdräkt – helt enkelt en ful tjock overall som är som flytväst och skydd i ett ifall man skulle ramla överbord. Det var dock väldigt varmt idag också så jag ville inte ha för tjocka kläder.

När alla var klara gick vi ner till båtarna som var speedboats fast med riktiga bänkar som vi fick sitta på. Först när vi körde ut ur hamnen gick det inte så fort men efter det. Gud det var som att åka en berg och dalbana när föraren körde över vågorna och så hade vi tävling med den andra båten från företaget. Det var roligt att bara få åka båten egentligen. Men efter 30 min så kom vi fram dit späckhuggarna var – då var vi nästan inne på amerikanska vatten och min telefon sa bestämt att jag var utomlands och att det då var dyrt för mig att ringa…

Här är då bilderna jag tog – jaa med min Nikon Kamera som jag hade säkert innanför dräkten! Tyvärr var valarna ganska långt borta men det var en väldigt häftig upplevelse i alla fall!

_DSC1645 _DSC1644 _DSC1665 _DSC1675 _DSC1688 _DSC1703 _DSC1715 _DSC1719

_DSC1725

_DSC1732_DSC1734 _DSC1738 _DSC1741 _DSC1747 _DSC1751

Efter att vi följt späckhuggarna ett tag fick föraren ett tips om att det fanns gråvalar nära också. Vi åkte och letade efter de men hittade tyvärr inga. Vi fick dock se sälar på riktigt nära håll som var häftigt också! Sedan åkte vi tillbaka till hamnen och jag, Emille och Laura var tvugna att börja köra tillbaka till Nanaimo på en gång eftersom att jga var tvungen att jobba när jag kom hem.

En sak jag lärde mig dock var att ANVÄND SOLSKYDD om man ska ut på havet i några timmar. Jag var så himla röd i hela ansiktet när jag kom hem så att det var pinsamt. Det var inte fint solbrunt utan riktigt illrött – smart tänkt! Självklart var det bara svensken som blev röd också, inte italienskan eller australienskan.

 

Lots of Love

Ellinor

 

Lämna ett svar