Victoria Weekend – Dag 1

Den här helgen bar det ännu en gång av till Victoria – men det går ju inte att få nog av den staden! Det var jag, Emilee och Laura som åkte ner. Jag var gps, Laura körde och Emilee sov.

Jag hade ju på min bucket list innan jag kom till Kanada att jag skulle åka på valsafari, det jag absolut ville se var späckhuggare och jag hade hört att man hade störst chans att se dem i Victoria. Det finns dock valsafari över hela ön, I Tofino finns det väldigt mycket till exempel.

I alla fall var det därför jag ville åka och de andra två tvingade jag med. Nej de ville nog också se valar, för det var inte så billigt men helt klart värt det! Så idag, lördag, körde vi ner. Först åkte vi till vårt hostel – Ocean Island Inn, som vi hade valt för att de gav rabatt på valsafarin – man får ju inte vara dum!

Efter det så strosade vi bara runt vid kajen ett tag och sedan gick vi faktiskt på museum! Royal BC Museum är ett naturhistoriskt museum och det var väldigt intressant, speciellt delen de hade om indianerna. Det var också väldigt stort så det tog nog runt 2-3 timmar för oss att titta runt på allt.

IMG_7871 IMG_7868 IMG_7869

Efter museet var det ganska sent så då promenerade vi tillbaka till vårt hostel och sedan gick vi ut för att äta. Jag hade bara klänning och jeansjacka på mig för att det var så varm. Så himla härligt!

Vi åt på en restuarang som hette The Commons tror jag, supergod mat och väldigt mysigt även fast att vi inte lyckades få sitt plats utomhus. Till efterrätt åt jag “brownie crush” som var supergod!

IMG_7852

Efter middagen gick vi ut till en bar efterråt men stannade inte så länge då valsafarin var ganska tidigt nästa morgon.

Lämna ett svar