Grouse Mountain

Idag gjorde jag och Laura ännu en utflykt till Vancouver. Vi ville åka upp till Grouse Mountain som helt enkelt är en bergstopp som ligger nära Vancouver fast på norra sidan, uppe i förorten. På vintern kan man åka skidor där och på sommaren är det många som vandrar. Högst upp har de också restaurang, lite djur och zipline!

Laura och jag ville dock mest åka upp dit för utsikten men det visade sig att det fanns många roliga saker att göra också som vi inte visste om. Vi åkte upp med gondolen som var häftigt i sig.

IMG_7667 IMG_7675 IMG_7687

När vi kom upp hämtade vi en karta och började vi bara att gå. Först hittade vi skulpturer som är gjorda med motorsåg och skapade direkt ur en trädstam. Det visade sig senare att de hade en “lumberjack show” – alltså en trädhuggar show – Laura och jag tyckte det lät så otroligt stereotypiskt kanadensiskt och det ville vi absolut inte gå på men det visade sig vara något annat än vad vi trodde.

IMG_7692

Men först gick vi och tittade på björnarna. Två stora grizzly bears har de där som de har räddat så det är inte en djurpark utan som ett djurreservat. Det var dock bara den ena som var ute. Den andra björnen låg inne bland träden i skuggan vilket jag absolut förstod, för det var väldigt varmt där uppe. Mitt val att ha jeans var därför kanske inte det bästa så jag fick rulla upp dem.

IMG_7703 IMG_7712 IMG_7715 IMG_7711 IMG_7769

Efter björnarna gick vi för att titta på fågel showen. Det var örn, uggla och varan tror jag. Det är också fåglar som de har räddat och sen självklart tränat dem så att de flyger till skötarna som har maten. Men det är som sagt ingen djurpark så de var inte vingklippta och kunde egentligen flyga som de ville! Det var väldigt häftigt att se dem så nära även fast att de var lite halvläskigt när örnen kom dykande rakt över ens huvud.

IMG_7718 IMG_7719 IMG_7725 IMG_7743 IMG_7754 IMG_7757 IMG_7748

Efter det var vi ganska trötta men bestämde oss i alla fall för att gå på lumberjack show, vilket var tur. Den var väldigt häftig för de gjorde olika “konster” eller vad man vill kalla det. De kastade yxa, klättrade träd och tävlade i stockrullning. DET kanske inte lät så jättespännande nu när jag läste det men det var väldigt kul! Man ska inte dömma innan helt enkelt. Här är enda bilden jag fick, det var när de tävlade i att klättra, helt utan säkerhetslina eller något och när de sedan skulle ned så hoppade de flera meter åt gången!

IMG_7783

När vi väntade att på att åka ner med gondolen igen så passade vi på att fota utsikten lite. Här kan man till och med se Mount Washington som ligger i USA, ganska nära Seattle. Tänk att jag var nästan hela vägen där borta! Det är toppen som syns lite dåligt i mitten, ser nästan ut som att det är en del av molnen!

CIMG9827 CIMG9829 IMG_7796 IMG_7798

Sedan åkte vi ner downtown Vancouver och åt på Cactus club cafe. Vi åt italienska köttbullar men Laura – som är från Italien – sa att de inte riktigt höll måttet, och sen är det väldigt fel att servera bröd tillsammans med det tydligen. Efter det åkte vi till färjan och sen hem igen!

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar