Flying Dragons

Idag, söndag, hade vi inte så mycket ideér på vad vi skulle hitta på. Jag försöker spara pengar lite smått så at jag har en liten extra buffert till resorna i juli. Det som jag planerar just nu är en helg i Whistler och sedan en busresa genom the rockie mountains – som också var på min bucketlist innan jag kom hit!

Idag i alla fall bestämde vi oss för att åka till Parksville och Coombs. Jag har ju varit i Parksville förrut men aldrig riktigt åkt dit för att besöka just staden. Jag ville dessutom passa på att gå runt hela strandpromenaden som finns på den långa stranden där.

Jag åkte och hämtade Emilee och sedan körde vi dit, det tar kanske bara runt 30 min. Det var en superfin dag och varmt också – som vanligt här nu för tiden – så det var jättemysigt. Vi åt dessutom brunch på en restaurang vid stranden som också var riktigt gott.

När vi hade gått en bit på stranden såg vi många flygande drakar. Jag trodde ju att min engelska hade nått sin topp och inte kunde bli bättre, men tydligen hade jag fel. När jag såg de sa jag nämligen till Emilee “look flying dragons” så hon blev superförvånad och frågade “where, where?!”. Då de var rakt framför oss insåg jag att jag kan ha sagt något fel. Men det var roligt då jag förklarade att det var namnet på svenska!

IMG_7909 IMG_7910 IMG_7913

Efter Parksville stannade vi vid Coombs igen och Goats on Roof. Tydligen hade det varit strömavbrott så det var lite kaos där ännu. Jag köpte turkish delight och kanadensiska kakor med maple syrup fyllning!

När vi sedan körde från Goats on roof så såg vi vad som hade orsakat strömavbrottet. En bil hade kört in i stolpen som håller upp elledningarna vilket gjorde att vi fick sitta i en lång kö för att servicebilen var där för att försöka fixa till det. Ibland känns det verkligen som om man är långt ute på landet på Vancouver Island – de gräver inte ens ned sina elledningar?

IMG_7917

Lämna ett svar