Två månader i Chicago

Att det har hunnit med att gå ytterligare en till månad känns obegripligt. På många sätt går tiden alldeles för fort medan den annars går för långsamt. De senaste två veckorna har det varit mycket skolarbete då det nästa vecka är springbreak – en hederlig vecka med lov, utan lektioner och läxor!

Skolan
På grund av de extra läxorna med både ”finals” och ”midterms” innan lovet så  de senaste två helgerna spenderats i biblioteket med datorn och högar av böcker, men så idag skrev jag mitt sista prov. Efter lovet så kommer jag dessutom bara att läsa tre kurser istället för fem, vilket gör att det blir lite mindre att göra och förhoppningsvis en extra sovmorgon. Studierna och läxorna har överlag inte varit för svåra eller komplicerade, utan det som är tungt är mängden.

Läxorna är även ganska lika de jag får hemma i Jönköping. En del analyserande uppsatser och en del powerpoint presentationer. Det som skiljer sig är dock proven där jag ofta får frågor med svarsalternativ där man väljer ett utav fyra. Med andra ord inte så många frågor som kräver analys eller en egen förklaring.

Chicago
Nu har vi även hunnit med att se och göra lite fler saker här också. Under veckorna blir det att man är på campus eller på närmaste Starbucks, men på helgerna fortsätter vi att göra utflykter. Nu när vädret har varit lite bättre så har det även varit roligare att åka och se fler ställen. En av mina favoriter har varit stranden downtown.

För några dagar sedan åkte jag även ned själv downtown för att hämta upp min kamera som varit på reparation. Det var ganska skönt att få bestämma själv vart jag ville gå och vad som jag skulle hinna med! Det gick även bra att åka tåg själv även om det verkligen tar ca 50 minuter att åka hela vägen ner till centrum.

Spring Break
Nästa vecka är det alltså spring break – så himla härligt! En svenska kompis kommer hit på lördag den 11. Då bor vi på hostel nära Lincoln Park några dagar innan vi tar flyget till San Francisco på tisdag 14 mars! Ser så fram emot att dels få visa min kompis runt Chicago och dels att få upptäcka en helt ny stad. Vi har varsin lista med saker vi vill hinna med och i San Francisco kommer det dessutom att vara runt 20 grader varmt. Det är stor skillnad från Chicago, där vädret varit lite av en berg och dalbana de senaste veckorna. Med en blandning av sommar, vinter och vår. Just nu har det varit soligt men inte så varmt, nästa vecka finns det tyvärr rykten om snö…

Hemlängtan
Hemlängtan? Nej nästan ingen faktiskt. Jag saknar så klart familjen och vänner men det är mer som vanlig saknad än extrem hemlängtan. Jag tror att det beror på att jag nästan alltid har något att göra. Hur tråkigt det än låter så blir till och med läxorna en distraktion från att jag sitter för mycket och tänker på Sverige. Sedan får jag försöka påminna mig själv om att jag faktiskt befinner mig i Chicago. Det är nämligen lite väl lätt att glömma bort när man spenderar så mycket tid på campus området. Då är det bästa att helt enkelt sätta sig på tåget och åka ner downtown för att andas in lite storstadsluft, blicka upp mot skyskraporna och gå en promenad förbi The Bean!

Lämna ett svar