Spring Break – Chicago

Nu har det varit ett tag sen jag skrev men även bloggen tar ledigt ibland!

Nu har jag varit tillbaka från Spring Break i en vecka och skolan har kommit igång igen på riktigt! Det som är skönt nu är att jag bara läser tre kurser istället för fem. Jag har inte så mycket lektionstid men det går ändå åt en hel del tid till skolarbete och läxor, men det är skönt med ett lite lägre tempo och mer tid som jag kan bestämma själv över.

Spring Break var den 10-19 mars, och på kvällen den 10 kom världens finaste Tove över från Sverige! Jag åkte och mötte henne på flygplatsen på kvällen kl 18. Vi åkte L train från flygplatsen ut till Chicago Getaway Hostel som ligger norr om Chicago vid Lincoln Park. Jag trodde att vi kunde bo kvar på skolan över lovet men det visade sig att ingen fick bo kvar i sina rum på campus, och då var det enklare att boka ett hostel istället. Jag var lite besviken på skolan att vi inte fick bo kvar i våra rum eftersom att vi ändå har betalat en del för boendet där, men nu kunde Tove och jag hur som helst få ett eget rum för oss själva!

Söndag 11 Mars
På söndagen var det jättefint och soligt, men kallt som vanligt. Tur att jag tagit med vantarna och halsduken ändå! Efter frukosten på vårt hostel så gick vi en promenad ner mot Lincoln Park. Först kom vi förbi Lincoln Park Conservatory som jag velat gå till. Det är gratis så vi gick in och tittade runt. De hade ett helt fantastikt fint showroom med en massa fina blommor!

Sedan gick vi vidare ner mot downtown och vi promenerade faktiskt hela vägen till Oak Street Beach.

Efter stranden gick vi till The Cheesecake Factory för att äta lunch – okej och dela på en cheesecake. Sedan tittade vi runt lite i Watertown Place som ligger precis brevid innan vi tog tunnelbanan till Millenium Park för att se the Bean som var lika fin som vanligt.

Måndag 13 Mars
Jaha, så vaknade vi upp till SNÖ på spring break. Jag var så himla besviken, vi hade inte haft en dag när det faktiskt snöat och snön legat kvar men idag så var det då dags. Och kallt var det också, men Tove och jag skulle ju så klart ut och göra saker ändå, men lite solsken hade inte kunnat skada.

Trots snön så bestämde vi oss för att gå The Chicago River Walk, som är en promenadväg som går längs med floden. Vi fick en hel del fina vyer och promenerade ett tag tills det att vi kom fram till Michigan Avenue – “The Magnificent Mile”.

Väl där så körde vi stora shoppingrundan inne på Forever 21 och vi hittade även en godisaffär som såg ut att vara från Kalle och Chokladfabriken (!). Dagen bestod sedan mest av mer shopping, bland annat inne på Sephora och sedan lite inne i affärerna i Watertown Place. Sedan gick vi till Argo Tea, som är en cafékedja, som har en massa olika goda telattes för att efter det åka tillbaka till vårt hostel relativt tidigt. På tisdagen går flyget till San Francisco kl 06:00 vilket betyder att vi behöver gå upp runt 02.30 för att hinna ut till flygplatsen!

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar