Spring Break – San Francisco Day 1

Vi landade innan kl 9 på morgonen, och det var så FINT väder! När vi gick ut från flygplatsen kändes det som om Tove och jag var på solsemester. Det var soligt och vi såg palmträd längs vägen.

För att komma downtown så tog vi ett tåg som faktiskt gick hela vägen till Powell Station där vi kunde gå av för att gå till vårt hostel. Vårt hostel i San Francisco var superfint och mysigt, till och med sängarna var så sköna! Vi hade också ett eget handfat i rummet så att man kunde borsta tänderna och så i rummet och det var så himla skönt! När vi först kom dit så checkade vi bara in vårt baggage och bytte kläder för att det var så himla varmt, över 20 grader!

Det första vi gjorde var sedan att gå till Union Square som är låg 5 minuter bort. Där åt vi mindre lunch innan vi tog bussen till Coit Tower.

Att åka buss i SF var en upplevelse, och det var otroligt svårt att förstå vilken hållplats man var vid. Men vi lyckades hitta fram ändå. Coit Tower ligger uppe på en kulle så att man hade en jättefin utsikt över staden och San Francisco Bay – vi såg till och med Golden Gate bron!

Vi åkte aldrig upp i tornet men vi fick en väldigt fin utsikt ändå. Sedan tog vi bussen vidare till Fishermans Warf och Pier 39. Vid Pier 39, så stannade vi en stund också för att titta på sjölejonen som låg och solade. Sedan promenerade vi runt på piren och tittade i de olika butikerna. Sen fortsatte vi längs med vattnet till Fishermans Warf, som är ett område med restauranger och små butiker. Det var väldigt mysigt och pittoreskt!

 

För att sedan komma hem bestämde vi oss för att åka en av de gamla spårvagnarna. De är lite dyra, vi fick betala 7 dollar för en biljett, en väg! Men det var helt klart värt det. Det var väldigt häftigt då spårvagnen går upp och ner över de branta backarna som man ser på bilder! Det var helt klart en av mina favoritsaker från San Francisco.

 

Lots of Love

Ellinor

 

Lämna ett svar