Spring Break – San Francisco Day 4

San Francisco fortsätter att leverera det fina soliga vädret! Trots att vi ska åka hem idag så var vi glada för vädret. Bara att få befinna sig i solen och känna värmen är tillräckligt! Vårt plan gick på kvällen så vi hade en hel del tid att göra lita saker innan vi skulle ta tåget till flygplatsen. Vi bestämde oss för att ta det ganska lugnt eftersom att vi igår gjorde ganska mycket. En turistsak som vi hade kvar att göra var Lombard Street.

Lombard Street är i princip en gata som är känd för att vara krokig, dock fick vi höra att det inte ens är den krokigaste gatan i San Francisco. Det är egentligen bara en liten del av gatan som ser ut så men jag måste säga att den verkligen är krokig! Haha låter lite konstigt att vi åkte dit bara för att titta på den här gatan, men jag tyckte om den. Dessutom hade vi riktigt fin utsikt från toppen!

Efter vi njutit ett tag så fortsatte vi att promenera ner mot Fisherman’s Warf. Det gick ganska snabbt men det var tur att det var nedförsbacke. Jag har haft så otroligt ont i mina ben och fötter i slutet på den här veckan vilket inte är förvånande med tanke på hur mycket vi har gått. Vårt rekord har var 26 000 steg en dag! Men det blir lite uttröttande efter ett tag.
Eftersom att det var så fint väder var jag sjukt sugen på glass, så vi passade på att stanna vid en Ben & Jerry’s kiosk för att köpa glass. Den låg nära Pier 39 så vi satte oss ner där ett tag och åt glass, tittade på sjölejonen och hade utsikt ut mot bukten och Alcatraz. Det var lätt att förstå charmen med San Francisco när vi satt där, jag kommer absolut vilja komma tillbaka hit!

Efter vår glasspaus fortsatte vi till nästa buss. Ett sista stopp var nämligen Cable Car Museum som dessutom är gratis. Det som var häftigt på museumet förutom de riktigt gamla spårvagnarna var att det faktiskt är vid museumet som själva “draghuset” ligger. Vet inte riktigt vad det kallas för men det är i alla fall här som de stora hjulen som drar stålvajrarna genom gatorna som faktiskt drar språvagnarna runt staden. Så det gick att se när vajrarna kommer in från gatan och dras runt hjulen i det här huset!

Medan vi har varit här har jag helt ärligt blivit lite fascinerad av spårvagnarna. De är så mysiga och det är som att se en del  av historien åka runt på gatorna. Vad som också är häftigt är att de fungerar precis som de gjorde från början. De har till exempel inte moderniserat dem utan de dras fram genom att greppa tag om stålvajern som löper nere i gatan. Stålvajrarna dras alltså konstant runt och när spårvagnen ska stanna till så släpps greppet helt enkelt om stålvajern. Ni hör ju hur jag låter…

Efter museum var det dags för oss att snabbt åka tillbaka till vårt hostel, för att dels byta om och sedan hämta våra väskor. Det var så tråkigt när vi var tvungna att ta fram vinterjackorna igen men vi var ändå supernöjda med vår tid i San Francisco. Det var fantastiskt att vi fick ha så fint väder och att vi faktiskt hann med allt som vi ville göra!

Tack San Francisco!

 

Lots of Love
Ellinor

 

Lämna ett svar