Spring Break – San Francisco Day 3

Återigen hade vi det soligt och fint här i San Francisco, inte riktigt så varmt som första dagen men riktigt fint var det ändå, i alla fall på förmiddagen.

Idag var planen att åka till Golden Gate Bridge men först stannade vi vid en park och ett område som heter “Palace of Fine Arts”. Byggnaderna där liknar byggnader man kan tänka sig fanns i antika Grekland eller Rom, och det var så vackert! Kändes lite som en dröm att gå runt där. Som om man transporterats tusen år tillbaka i tiden.

På sommaren brukar de ha konserter där och jag kan tänka mig hur vackert det måste vara. Vi promenerade runt lite bland byggnaderna och passade på att ta (mycket) foton. Sedan gick vi tillbaka och tog bussen en hållplats till Golden Gate Bron. 

När vi väl kom fram till bron, så hade vi tur. Det var lite dimmigt och disigt men vi kunde fortfarande se hela bron. Så vi hann ta kort och titta runt lite men kanske tio minuter senare var hela bron försvunnen i dimman! Vi såg ingenting förutom botten på den, så det var lite tråkigt. Men vi fick ju våra foton ändå!

 

Vi var stod på samma sida om bron som staden ligger. Det hade varit kul att gå över bron också men eftersom att det blev så dimmigt och tar en himla tid så gjorde vi inte det. Istället gick vi runt lite på utsiktsplatsen där det även finns ett turistcenter och lite information och byggandet och så. Vi kunde till och med se Alcatraz från ena sidan av platsen.

Efter bron fortsatte vi vidare till en plats längst väster ut i San Francisco som heter Sutro Baths. Eftersom idag var vår sista fulla dag så försökte vi hinna med så mycket som möjligt så det blev mycket bussåkande fram och tillbaka, men nu gick det förvånansvärt bra. Vi har lyckats lära oss kollektiv trafiken här trots allt. Sutro Baths ligger alltså vid kusten mot Stilla Havet – jag själv blev lite nostalgisk och började tänka på Kanada och Nanaimo där jag var vid Stilla havet varje dag.

Här låg det i alla fall ett stort bad på 1800-talet som sedan fick rivas för att det blev så skadat. Men det finns även fina trädgårdar och promenadstigar och säkert en fin utsikt om man inte har otur med dimman som vi tyvärr fick. Här åt vi i alla fall lunch på Loui’s Restaurant med utiskt mot havet innan vi gick upp mot till Sutro Heights Park. En park där han som byggde badet bodde, tyvärr fanns inte hans bostad kvar heller utan det var bara en ruin.

Parken var väldigt vacker och det gick att förstå hur storslaget det måste varit på 1800-talet. Ute på den västra sidan var det på den sidan dessutom obebott och ödsligt innan Adolph Sutro bestämde sig för att bygga där. Området kallas fortfarande för Land’s end.

Sedan fortsatte vi vidare med bussen till Golden Gate Park, men till skillnad från igår hade vi nu faktiskt tid att på in på den japanska trädgården som vi ville. Det var så vacker och vi fick även här se körsbärsblommorna! Parken var ganska liten men det rymdes ändå mycket, bland annat några byggnader och dammar med koi fiskar.

Vi bestämde oss även för att fika på det lilla mysiga caféet som hade utsikt över parken. De serverade te och olika japanska efterätter. Vi prövade Mochi – en storts gele godis – och en grön te cheesecake som kan ha varit något av det godaste jag ätit. Det hade dessutom spruckit upp lite nu till eftermiddagen så det var soligt när vi satt där och fikade. Kan säga att vi kunde ha haft det sämre.


Efter parken åkte vi tillbaka till vårt hostel för att återigen packa väskorna inför imorgon när vårt flyg tillbaka till Chicago går. Vi hade dock tid att gå ut och äta på kvällen och då gick vi till en italienska restaurang som hette Tratto. Där hade dem otroligt god hemgjord italiensk lemonad och självklart väldigt god pasta!

 

Lots of Love
Ellinor

 

Lämna ett svar