Snow in the distance

Freeeedaaaag. Jag var mest glad för att det här var ännu en halvt ledig dag. Som jag skrev så har jag haft ett chokladsug hela veckan och nu när det var fredag tyckte jag att jag skulle få kunna ta lite extra. Så tjejen och jag tittade på recept hela morgonen och sen bestämde vi oss för att baka “peanutbutter brownie coockies” från Passionforbaking.com, Yuuum.

Efter att vi åkt och snabbhandlat en säck mjöl på tio kilo och “buttermilk” – det låter kanske gott men det är som filmjölk – så kunde vi börja. Det gick lite trögt, dels för att vi var tvugna att väga upp mycket i gram och för att de använder “cups” när de bakar här. Åhhhh, vad jag sakande att ha decilitermått, så mycket enklare.Men tillslut så vi fick i alla fall till en riktigt god deg!


IMG_5042

IMG_5041

Kakorna var goda när de var klara också, så det var ganska lyckat ändå tycker jag. Men vet inte om jag skulle göra receptet igen eftersom att det var ganska mycket väntetid och det tog så lång tid att vispa äggen.

Senare på kvällen åt vi våfflor, som de bland annat har bacon och ost till, jag höll mig dock till bara sylt och bär. Sen gjorde jag popcorn och satte mig för att kolla på en serie. Så det var skönt med en lugn fredagkväll efter en vecka med ganska mycket jobb.

Fick också se den hittils finaste solnedgången här! Det var klart vid horisonten och inte molnigt och disigt som det brukar vara, så man kunde se hela vägen till fastlandet och till och med snön på de höga bergen som finns där. Man kan se den på bergen i mitten, precis vänster om flaggstången.

IMG_5046

Lämna ett svar