Seattle – Dag 1

Så var det äntligen dags för mig att ta mig till USA! Hela året hann nästan gå men nu i maj fick jag åka till Seattle i Washington för att träffa min gammla klasskompis Caroline. Hon jobbar också som au pair i Seattle samtidigt. Det var så himla kul att jag fick åka dit och träffa en person som jag redan kände och som jag dessutom kunde prata svenska med – gud vad härligt det var!

Jag åkte själv med Greyhound buss från Vancouver till Seattle under 4 dagar i maj – den 15 till 18

———————————————————————-

Idag finns det tyvärr inte så mycket att berätta då jag spenderade i princip hela dagen med att resa.

Tidigt på morgonen fick jag skjuts till färjeterminalen i Nanaimo. Sedan var det färja till Horsehoe bay i Vancouver. Sedan var det buss och skytrain till busstationen i Vancouver som heter Pacific Center.

IMG_7325Packningslasset

IMG_7342

IMG_7539Sedan hade jag bokat denna flashiga greyhound att ta mig ner till Seattle. Jag kan lugnt säga att det var intressant. Det var inget fel på bussen, det fanns till och med eluttag och wifi men det fanns en del andra problem under resan.

Vi kom till amerikanska gränsen efter ca 40 min. Vi var alla tvugna att gå ur och ta med allt bagage. Sedan fick vi köa för att kolla våra papper, pass och ta fingertryck. Sedan en annan kö för att jag var tvungen att betala en extra avgift som jag hade dubbelkollat fleeeera gånger att jag inte behövde betala, men se det spelade ingen roll. Sedan tog de självklart bara amerikanska sedlar så det var tur att jag hade tagit ut alla pengar jag behövde innan. Efter en och en halv underhållande timmar var alla tillbaka på bussen så då fortsatte vi resan.

Sedan kom vi ca 30 min innan det vart stopp igen. Det var något fel på motorn och batteri så föraren tyckte inte att det kändes säkert. Detta gjorde att vi fick sitta och vänta i nästan två timmar på en liten Greyhound station i Bellingham på att en ny buss kunde komma så att vi fick fortsätta resan.

Men efter det bar det av hela vägen till Seattle. Jag kom fram ca 20:30 nästan tre timmar efter den utsatta tiden, så man får väl lite vad man betalar för. Det roliga är ju att Greyhound är ökänt för detta men man tror ju aldrig att det ska drabba en själv .

IMG_7355

Första glimten av Seattle – fantastiskt att se efter denna resa!

Lots of Love

Ellinor

 

Lämna ett svar