Rocky Mountains – Del 2

Dag 2 – Del 2 av 6.

Idag är det lördag och andra dagen av min bussresa genom The Rocky Mountains. Idag var första hela dagen så det skulle hinnas med mycket. Det var också idag vi “officiellt” skulle komma fram till The rocky mountains!

Det var också så tydligt när man började göra det för man såg hur landskapet började förändras och bergen började se annorlunda ut. Förrut hade de varit mer som böljande kullar och nu var det klippor som stack rakt upp och ut, dessutom kunde man efter ett tag börja att se snö på topparna!

Vi började köra genom Glacier National Park och det första stoppet vi gjorde var vid Rogers Pass. Det är döpt efter en man som hette Rogers och arbetade för järnvägen och upptäckte den här vägen genom bergen, när de planerade vart man skulle kunna lägga spåren.

Vi stannade och tog lite bilder, samt tittade runt i deras turistcenter och sedan körde vi vidare.

_DSC1574 _DSC1572 _DSC1575 _DSC1579

_DSC1587 _DSC1584

Efter ett tag började vi komma upp lite högre i själva bergen vilket vilket var spännande och läskigt på samma gång. Man körde på sidan av berget på en utbyggd väg så det var alltid nära till kanten och speciellt när man satt på en buss så blev det ju att man kom högre upp också! Men det var väldigt häftig utsikt och det påminde lite om en ravin och längst ner rann det en flod!

_DSC1593 _DSC1596 _DSC1600 _DSC1602

Sedan körde vi ut från Glacier national park och in i Yoho national park istället – killarna på bussen döpte dock om den till yolo national park… Vi stannade vid en utsiktsplats vid en “natural bridge”, alltså en naturlig bro – vilket är bara stenar eller delar av klippor som helt enkelt skapat en bro över forsen.

Lele berättade för oss att ingen från vår grupp fick gå ner på bron då det var halt och det hade hänt att folk fallit ner och dött. Vid bron finns det även ett “slukhål” där vattnet rinner ner vilket gör att det också är väldigt strömt och faller man ner där blir det samma utkomst som om man faller av bron… Så vi höll oss helt enkelt uppe på land – så ingen behöver oroa sig.

_DSC1606 _DSC1611 _DSC1609 _DSC1619 _DSC1613 _DSC1615

Som ni kan gissa körde vi sedan vidare i bussen och nu kom vi äntligen till Banff National Park – det är här alla de mest kända sjöarna med turkost vatten finns, och det var mest dessa ställen som gjorde att jag blev sugen på att åka hit.

_DSC1625 _DSC1629 _DSC1630 _DSC1640 _DSC1642 _DSC1648

Först stannade vi vid Lake Louise – den australienska tjejen som jag träffat heter Louise så hon var förstås väldigt spänd. Tyvärr var det… väldigt mycket turister – inte för att vi inte är det men ni kan ju tänka er. Det tog bort känslan lite från stället men det var trots det helt fantastiskt! Det är dessutom vid denna sjö som fairmont hotellet Chateau Lake Louise ligger som också drar väldigt mycket folk så man kan förstå varför det ser ut som det gjorde. Bussen parkerade en bit bort så vi fick gå sista biten till sjön men det gjorde det till en bättre upplevelse när man kom fram. Det ser ut som en saga när man får se sjön och bergen i bakgrunden, det ser helt enklet inte verkligt ut! Vi hade dessutom – eller som vanligt – helt fantastiskt väder och 30 grader varmt så det gjorde ju allt bättre också.

_DSC1656 _DSC1658 _DSC1666 _DSC1677 _DSC1680 _DSC1689

Vi hade med oss vår lunch och åt den på stenarna vid vattnet. Det som är negativt med dessa planerade bussresor är ju dock att man själv inte kan bestämma över tiden utan man får alltid bara en viss tid vid varje plats – vi hade ca 1 timme här vilket var synd då vi i och för sig hade kunnat stanna i 5 timmar med detta väder! Efter lunchen gick vi sedan över till hotellet för att kolla in det också.

_DSC1692 _DSC1696

Efter Lake Louise åkte vi vidare till nästa sjö men det får ni läsa om i nästa del!

 

Lots of love

Ellinor

Lämna ett svar