Rocky Mountains – Del 1

Dag 1 – Del 1 av 6.

Jag hade bara några dagar hemma i Nanaimo, innan jag skulle ge mig av på en annan resa igen! När jag bokade resan hem till Sverige förra året så tyckte jag att 20 helt lediga dagar här lät mycket, men är det verkligen inte nu när redan hälften av de 20 lediga dagarna har gått!

Ännu en sak som fanns på min bucketlist var att få se “the Canadian Rockies” – som är den väldigt stora bergskedja som går genom BC och Alberta och ner till USA. Den fortsätter nog norrut också men inte riktigt säker hur långt. Jag var i alla fall som mest sugen på att få se Lake Louise och Lake Moraine – två sjör med sånt där turkostblått vatten från glacierär, och sedan alla bergen förstås!

Jag hade pratat fram och tillbaka med mina kompisar om vi kunde åka tillsammans, men som ofta när alla jobbar olika och inte är lediga så gick det inte att få ihop. Som ni kunde gissa skulle inte det stoppa mig, utan jag bokade en bussresa i alla fall. Det är ett bussbolag som ordnar resor främst för ungdommar och internationella studenter i Vancouver så jag tyckte att det skulle passa mig väldigt bra i alla fall! Företaget heter Club ESL och jag bokade deras “Rocky Mountains Classic summer tour” som är 4 dagar lång – jag bokade den mellan idag den 10 juli till 14 juli. Jag var oerhört spänd på att få komma iväg, men också väldigt nervös! Jag visste ju ingenting om hur de andra på bussen skulle vara eller hur det egentligen går till…

Tog i alla fall den första färjan över från Nanaimo och sedan promenerade jag till Canada Place, där bussarna skulle avgå ifrån. Efter att jag hittat gruppen började jag nästan direkt prata med två tjejer från Mexiko och sedan på bussen träffade jag även en tjej från Australien som var supertrevlig!

Runt kl 12 åkte vi sedan iväg och eftersom att det tar ett tag att komma fram till där själva bergskedjan så blev det mycket att bara sitta i bussen idag. Det var hur som helst väldigt häftigt att bara få sitta och åka och titta på landskapet, kändes lite som att jag för första gången verkligen fick chansen att se Kanada – som i landet och inte bara turistställen!

IMG_8236 IMG_8239

IMG_8241

Tyvärr så blir det därför också mycket halvsuddiga mobilbilder från idag. Efter kanske 3 timmar i bussen så tog vi en paus i en stad som heter Kamloops. Vi stannade vid Aberdeen Mall för att äta och handla om något glömt något. Där Kamloops ligger blir det under sommrarna väldigt varmt och torrt, Lele som är guiden för vår grupp berättade att det är på gränsen till att ligga i ett öken klimat, och man såg att det var väldigt kallt och torrt i marken. Efter raststoppet åkte vi vidare och stannade inte först solen redan hade börjat gå ner.

Vi stannade vid ett raststopp för att se “the last spike” – i grund och botten är det en spik i järnvägen. Jag kan väl säga att vi alla var lite för trötta för att se det fantastiska med det, men det som gör den viktig är att den sägs vara den sista spiken som slogs ner i järnvägen. Järnvägen är då viktig dels för att det var en stor bedrift när de byggde den på 1800-talet eftersom att de var tvugna att spränga tunnlar och bygga järnvägen genom the rocky mountains, men också för att järnvägen var det som gjorde att BC valde att gå med och bilda landet Kanada. Detta var för att utan järnvägen skulle de inte haft någon kontakt med de andra provinserna vilket nog skulle gjort livet svårt för alla som bodde i BC under den tiden. Blir ni inte imponerade avhur mycket jag lärt mig?

Hur som helst tittade vi på denna spiken – den som sprejats guldig på bilden – och sedan var det upp i bussen igen. Efter det körde vi tills vi kom fram till staden Revelstoke där vi skulle sova första natten på hotell. Jag fick dela rum med de två mexikanska tjejerna och även en annan tjej från brasilien som var supertrevlig!

IMG_8246 IMG_8248 IMG_8251 IMG_8262

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar