Rocky Mountains – Del 3

Dag 2 – Del 3 av 6.

Efter Lake Louise fortsatte vi alltså till sjön Lake Moraine. Det är likt Lake Louise en sjö med vatten från glaciärer och samma turkosa färg men jag måste nog säga att Moraine var finare än Lousie! Tror det dels är för att det inte är lika “turistigt” och att man kommer närmare bergen eftersom att de går längs med sjön på ett annat sätt än vid Lake Louise.

Man hade även chansen att få hyra en kanot, men Lele sa att man nästan hade bättre chans att njuta av utsikten om man inte gjorde det då vi också bara hade en begränsad tid här. Det fanns dessutom en fin utsiktsplats som man kunde vandra upp till så det gjorde jag och de tjejerna jag träffat istället.

_DSC1709 _DSC1720 _DSC1733 _DSC1751 _DSC1724 _DSC1740 _DSC1770 _DSC1787_DSC1726På andra sidan av utsiktplatsen hade man dessutom en riktigt fin utsikt mot andra berg också. Det såg ut som om man tittade ut över vildmarken där ingen varit på flera hundra år – lite som i Whistler högst uppe på toppen av berget. Kanadas natur är verkligen hur fin som helst och denna utsikt var verkligen häftig!

_DSC1722 _DSC1782 _DSC1793 _DSC1796

Efter Lake Moraine så vi fick sitta ett tag på bussen igen innan vi kom fram till staden Banff, som ligger mitt i nationalparken. Det var en jättemysig liten stad med samma känsla som Whistler – som en liten sagoby mitt ute i skogen ungefär – och Lele sa att det var nästan omöjligt att gå vilse då det bara finns en stor huvudgata och man skulle märka så fort man började komma ifrån staden.

IMG_8367

Vi fick lite tid att gå runt i staden medan vi väntade på en annan del av gruppen som skulle åka en gondola – jag hade dock varit tvungen att prioritera med tanke på budgeten. Sedan kom bussen och hämtade oss igen och körde oss till hotellet. Vi var där ett tag innan hela gruppen skulle ut på kvällen för att gå till en pub och äta middag. När sedan Louise och jag var på väg tillbaka till hotellet på kvällen var det en bit att gå och vi valde att inte ta en taxi, och det var tur! När vi var på väg hem gick vi förbi en grundskola med en trädgård framför, och det var inte först vi gått förbi den då jag insåg något. Jag frös och tog tag i Louise arm som vände sig om och tittade på mig och sa “oh my god” – då stod det en jättestor, alltså väldigt stor, Kanadahjort! Nej jag visste inte vad det var heller innan jag kom hit och det heter bara “elk” på engelska som ju är väldigt likt älg.

I alla fall så stod den där bara mitt i Banff och åt lite på skolans träd och vi hade då båda gått rakt förbi den utan att se den. Det var verkligen jättekonstigt och vi blev både rädda och uppspelta på samma gång. Då insåg man att man visst var mitt ute i vildmarken på riktigt och man var bara glad att det inte varit en björn som istället bestämt sig för att vandra ner till stan!

IMG_8377

Efter detta gick vi direkt tillbaka till hotellet, vi tyckte det räckte med äventyr för en natt.

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar