Över Atlanten

Jag fick en superbra plats på flyget! Alltså fönsterplats med tom plats bredvid – sååå skönt, och lyxigt. Det var nästan skönt att sova då man kunde breda ut sig över två säten. Men bara nästan.

Jag flög med SAS och det var direktflyg till Chicago från Arlanda, som tog ca 9 timmar. SAS har ett erbjudande för ungdommar under 26 år som kan köpa riktigt billiga biljetter och det fungerade superbra! Ombord på planet var det dessutom hyfsat fint. På sätet fanns det täcke, kudde, hörlurar och vattenflaska. Som TUR var fanns det även personliga skärmar, där man kunde titta på filmer och tv etc. De hade många bra nya filmer, men inte så mycket tv-serier. Här måste jag ändå säga att Lufthansas utbud är bättre.

Allt gick bra med att lyfta från Arlanda trots att vi var lite försenade. Det hade hunnit bli i princip mörkt när vi lyfte men när flyget kom upp över molntäcket så var det lite sol kvar och det var en sån himla fin utsikt!

IMG_1281

IMG_1286

När vi äntligen fick mat så var jag så himla hungrig så i princip allt försvann. Under resan försökte jag mest bara vila och ta det lugnt. Att sova gick tyvärr inte men det brukar jag inte kunna göra heller. Trots att det var tomt på platsen bredvid så var det ändå väldigt svårt att få det bekvämt. Istället hann jag titta på två filmer och se några avsnitt av New Girl (älskar new girl mer och mer för varje dag!) och Big Bang Theory.

IMG_1288

När det sedan och var dags att landa i Chicago, var jag riktigt spänd. Dels var jag nervös inför hur det skulle gå i tullen och om jag skulle hitta gruppen från universitet som skulle hämta en på flygplatsen, och dels så var jag ganska trött på att sitta still på flygplanet och var redo för att bara komma fram! När vi närmade oss chicago var det riktigt häftigt för det var så många flygplan runt omkring i luften som också väntade på att landa, dock betydde det att det också var mycket kö. Efter 15 minuters cirklande i luften blev det vår tur, eller det trodde jag. Med ungefär 20 meter kvar till marken drar motorerna plötsligt på för fullt och planet vänder uppåt igen. Jag blev ärligt talat så besviken på att vi inte fick landa att jag inte hann oroa mig för varför vi inte gjorde det. Planet åkte hur som helst upp igen på vanlig höjd och vi fick vänta ytterligare 15 min. Anledning var att flygplanet innan oss inte hade hunnit av banan så det var ändå trevligt att veta att man hade en bra pilot!

IMG_1302 IMG_1304

Andra landningen gick bra och allt på flygplatsen gick också väldigt smidigt! Det var inga problem i tullen och personerna från North Park hittade jag inom några minuter! Det visade sig att det även var flera svenskar som kommit in med samma flyg som mig som också skulle till North park. Så vi var liten grupp som fick åka iväg i en av deras skolbussar.

Vi blev körda till vår “housing”. Jag och flera andra bor i ett hus som heter Anderson Hall – ett runt hus med pajformade rum! När vi kom fram så saknades det dock lakan och kuddar till mig, kändes riktigt typiskt att det skulle strula när man var så trött och bara ville sova. Jag fick dock låna lakan av en lärare så det ordnade sig i alla fall för första natten. Vi kom fram till huset runt kl 20:00 så jag packade i princip upp det mest viktiga och ramlade sedan i säng.

 

Lots of Love
Ellinor

Lämna ett svar