Detta med att bo i Dorm room

Nu har jag varit här i Chicago två nätter och även fått chansen att bo in mig lite i rummet, ett rum på typ 15 kvm som jag delar med en annan tjej då. Än så länge har jag bara pratat väldigt kort med henne på mail så det ska bli intressant att se vem denna personen är i helgen. Det är ju bara till att hoppas att man verkligen får någon som man passar bra in med!

Hittills är det bara vi internationella som är här på skolan. Jag bor på sjunde och högsta våningen i Anderson Hall  och just nu är det bara tre andra tjejer till så det är ganska lugnt och tyst och det finns ett överflöd av lediga badrum (just badrummen återkommer jag till). Detta kommer nog att ändras när resten börjar flytta in. Kan ni tänka er typ 6 duschar på nästan 40 tjejer? Herregud säger jag bara, hur ska det här gå?

Rummet är i alla fall ganska mysigt. Vi har varsin säng, varsitt skrivbord, garderob och byrå. Det finns ändå hyfsat mycket förvaring men resväskan kommer att få bo högst upp på garderoben hela terminen. Det är ganska ombonat och min roomate har då redan ett kylskåp och en tv på rummet. Jag har också fått lakan, täcke och kudde till min säng! Hurra! Men vad är det med amerikanare och inte använda påslakan? Istället har de bara som ett vanligt platt lakan som man lägger under täcket eller något? Jag förstår inte…

Det dåliga med rummet är att förutom möbler är det tomt! Alltså det fanns bland annat inga galgar, ingen papperskorg  och ingen annan lampa förutom taklampan. Som tur var fick vi åka butiken Target igår och shoppa lite saker. För mig blev det bland annat galgar, tvättmedel och mindre förvaringskorgar. Jag kan säga att man har mycket att lära sig om att bo i dorm, inte minst hur man ska överleva utan eget badrum.

 

Lots of Love
Ellinor

Lämna ett svar