One last day

Herregud, det är mycket man vill hinna med dessa sista timmar. Mycket mer än vad man hade tänkt sig och planerat självklart – packningen kan jag säga är väldigt tidskrävande!

Dagens uppdrag var helt enkelt att få klart packningen, men så hade jag ytterligare ett viktigt uppdrag. Jag lovade mig själv att jag skulle se EN soluppgång i Kanada, och det fick bli idag då helt enkelt! Här från ön så kommer solen upp över bergen på fastlandet så jag bestämde att jag skulle åka till Neckpoint park där man har en riktigt fin utsikt över de bergen. Så jag gick upp kl 05 bara för att se denna soluppgång – det låter galet men vad gör man inte. Jag slängde på mig lite kläder, tog kameran och körde the truck dit. Det var en helt fantastiskt fin väg dit också, men allt man gör här borta känns så vemodigt för att det är i princip sista gången!

Jag kom fram och insåg att bommen ner till parkeringen var stängd eftersom att parken öppnar kl 07, så jag fick ta kameran i högsta hugg och springa bort till utsiktsplatsen för att hinna! Men det var värt det.

_DSC2348 _DSC2356 _DSC2350

Dessa bilder ovan är på väg till utsiktsplatsen där det finns en strand och en liten lekpark.

_DSC2363 _DSC0007 _DSC2368 _DSC2370 _DSC2378

Här är från utsiktsplatsen när solen precis börjar titta upp! Det tog kanske 10-15 min totalt innan man kunde se den. Men det var så mysigt och fridfullt att bara sitta där och titta. Lite speciellt att det var min egna sista stund med denna fina utsikt också. Den kommer alltid att vara en av de bästa sakerna med dessa månader. Har aldrig kunnat få nog av att bara titta på bergen på andra sidan!

_DSC2380 _DSC2385 _DSC2390 _DSC0006 _DSC0024 _DSC0002

Och så var solen helt framme! Det ser ut som lite olika ljus på grund av olika inställningar och fokus på kameran – som sagt jag är verkligen inte proffs på detta med kort, utan förlitar mig mest på tur – men dessa bilder nedanför var närmast hur det såg ut på riktigt när solen hade kommit upp över bergen hela vägen.

_DSC0016 _DSC0019 _DSC2358_DSC2362

_DSC0011

_DSC2396 _DSC2406 _DSC2392 _DSC2405

Efter denna fina morgon så körde jag hem igen och bestämde mig för att äta frukost direkt och fortsätta med packningen. Jag har packat om mina väskor TRE gånger för att det fortsätter vara övervikt på den mindre väskan. Till slut insåg jag att det inte kommer att ändras, men jag har i alla fall packat så bra som jag har kunnat, med tanke på hur mycket jag försöker att få med mig till Sverige igen.

Efter packningen körde jag ner downtown då jag hade bokat in att få manikyr och pedikyr. Jaa jag vet det är dyrt men jag tyckte att jag förtjänade det, plus att det var en liten present till mig själv innan jag åker hem. Innan hann jag med en sista titt runt piren också och the waterfront!

IMG_8557 IMG_8551

Efter pedikyren som jag blev supernöjd med, så hade jag och tjejerna bestämt en lite sista minuten utflykt till en flod där Emilee varit tidigare där det finns väldigt bra badställen. Vattnet var helt klart så man kunde se botten flera meter ner! Helt fantastiskt fint och varmt var det också! Tyvärr var bilresan dit smått kaotisk då jag var väldigt stressad på grund av packning, städning och ont om tid generellt. Sen var det en bit in i skogen – mitt ingenstans – och jag hade väldigt lite bensin i bilen, då jag trodde att det skulle vara mycket närmare. Så jag stannade faktiskt bilen halvvägs dit och vägrade köra vidare. Gud, vilket avslut, men sen gav jag upp och tänkte nej nu ska jag bada en sista gång i Kanada och så blev det bra till slut. Men usch vad stressad jag hann bli.

Sen fick vi då ha världens konstigaste hej då på en liten bensinstation där mitt i ingenstans, och de tre andra tjejerna – Emilee, Laura och Aline – åkte i en bil och jag fick köra därifrån själv i min bil. Nej det kändes verkligen superkonstigt att man fick stå där och säga hej då när det kändes så slutgiltigt! Hur säger man hej då till personer som man inte vet när eller om (!) man kommer träffa igen? Men inget blir väl som man tänker sig i slutändan…

 

Lots of Love
Ellinor

Lämna ett svar