Navy Pier & The Bean

Fint väder! Ledig söndag! Livet är härligt när det är helg – och jag inte behöver plugga.
Igår var jag duktig och skrev klart en hel uppsats till min klass Studies in Literature.

Idag, så åkte jag, Elise och Ida ner downtown. Vi tåg tåget till stationen Grand och sedan promenerade vi till Navy pier som ligger centralt. Det var ganska varmt idag också, så länge man befann sig i solen i alla fall. I skuggan var det lite mindre mysigt men som tur var hade vi strålande sol hela dagen.

På Navy pier har man en väldigt fin utsikt över Chicago skyline, och det finns dessutom ett pariserhjul som vi åkte! Det hade vi inte tänkt men det är kul att vara lite spontan, plus att vi ville passa på nu när det var fint väder.

Efter Navy Pier så fortsatte vi promenaden in till stan igen och mot Millenium Park. Vi gick bland annat över Chicago river, där man har en av de häftigaste utsikterna över staden. I Millenium park finns även The Bean – eller “Cloud Gate” som den egentligen heter.

Efter Millenium Park så åt vi lunch på ett litet suchiställe. Åhh så himla gott och inte allt för dyrt för en lunch heller, ungefär 9 dollar. Till sist så blev det lite shopping på Sephora och Zara. Jag hittade en snygg tröja på Zara som var nedsatt med halva priset, wihoo!

Sedan när vi var påväg hem så kom vi förbi den här teatern med Chicago skylten! Det var en riktigt bra dag och när vi kom hem var vi så himla trötta. Jag längtade efter att bara få slappa lite på rummet. Tyvärr så var jag tvungen att fixa det sista på min uppsats men som tur är tog det inte så lång tid!

 

Lämna ett svar