Min Lägenhet

Idag den 1 juni 2016, skedde det något stort. Något viktigt… och ni kommer att kunna följa det!

Idag har jag fått nycklarna till min första helt egna lägenhet! Det är verkligen sant, jag har en egen fin liten lägenhet på 45 kvm i Huskvarna och den är bara, helt bara, min! Det är lite overkligt men eftersom att vi satt på mäklarns kontor i nästan två timmar så sjönk det in i alla fall.

IMG_0288

Mormor och Leif är här och ska hjälpa mig med allt, den är ju nämligen lite nedgången – läs inte renoverad sedan det byggdes 1937. Så det krävs en del jobb: nya golv i alla rum, måla alla väggar och ett helt nytt kök. Detta låter ju galet, varför skulle man vilja göra det med sin första lägenhet – men det känns spännande! Fantastiskt faktist att jag får möjlighet att göra detta, att få bestämma i princip allt i sin första lägenhet! Jag har bestämt köket och det kommer att bli riktigt fint hoppas jag!

Så jag tänkte att jag skulle blogga hela resan med denna lägenhet, det kommer bli storslaget, jag lovar! Det som är mindre storslaget är dock hur den ser ut nu.

Här först ser ni hallen. Ytterdörren är bakom kameran.

_DSC1732 _DSC1743

När vi rev golven i hallen upptäckte vi även att det låg gamla tidningar kvar under matten. De måste alltså ha legat där sen huset först byggdes. Hittade tyvärr inget datum på dem men det är lite häfigt i alla fall. Om de hade gått och rädda hade det varit häftigt att ta två och rama in dem och sätta upp dem där i hallen.

_DSC1736

Här är rummet – det som ska bli både sovrum och vardagsrum så småning om, just nu har kökskåpen och vitvarorna fått bo här tills det att vi kan åka och slänga dem. Den plastmatta som ligger på golvet nu ska bort och istället ska plankorna under slipas samt göras så ljusa som möjligt.

_DSC1744 _DSC1735 _DSC1738 _DSC1741

Här ser man då lägenhetens riktigt stora projekt – köket. Det är nästan så att man kan tro att det inte har gjorts något åt detta sedan husets byggdes här också! Det är så slitet och inte alls användbart. Allt ska därför rivas och då menar jag allt – skåp, diskbänk och golv. Väggar ska lagas och målas, taket ska målas och vitvarorna ska slängas. Det ser hopplöst ut nu men det kommer bli riktigt fint!

_DSC1734

Här är badrummet också. Det är stambytt och renoverat 2010 så det ska vi inte göra något åt, förutom att fräsha upp det lite. bland annat ska vi köpa ett skåp och måla dörr och lister.

Efter att vi varit i lägenheten ett tag åkte vi även till Ikea för att planera det nya köket. Jag är så himla nöjd med det även fast att det kommer att bli några sista minuten ändringar. Den bänkskiva och spisfläkt som jag ville ha kommer antagligen inte vara möjliga att få men det får vi se!

På kvällen sedan var vi alla tre riktigt trötta så då köpte vi pizza och åt den i mormors och Leifs husbil vid vätterstranden med världens finaste solnedgång. Den stranden ligger även ca 10 min från lägenheten så jag vet vart jag ska vara i sommar!

 

Lots of Love

Ellinor

 

Post navigation

Lämna ett svar