Mässingsknoppar

Varje dag är det ett nytt “bekymmer” som måste lösas med det här köket. Jag blir lite trött på det men så länge allt fungerar i slutändan så gör jag lite uppoffringar nu. Problemet ligger kanske lite i att jag först har tänkt på utseendet och sedan på funktionen eller hur det går att bygga. Men det är trots allt också att det är ett gammalt hus med lite snea väggar och konstiga vinklar samt mått som har ställt till det för oss också. Det är också det att vi börjar inse de flesta problemen nu när vi har sakerna som vi kan sätta upp och så, men hittils har allt löst sig någorlunda trots allt. Det blir bara inte som jag tänkt från den första ritningen.

Idag kunde jag hur som helst jobba i lägenheten hela dagen. Vi började med att åka till Ikea för att lämna tillbaka en del saker, fråga några frågor och titta på en del möbler som skåp och garderob. Det slutade med att vi köpte ny skåpbelysning, en köksblandare, knoppar och badrumsskåp. Sedan åkte vi till K-rauta och köpte färg och lister. Eftersom att mediamarkt ligger precis brevid bestämde jag mig för att gå in och köpa en mikro också! Dels för att det är bra att ha redan nu så att man kan värma mat enkelt i lägenheten, men också för att se att det passar.

När vi kom tillbaka åt vi lunch och sedan började Leif att kakla under skåpen i köket, Kurst skruvade in knopparna för lådor och skåp medan mormor och jag jobbade med att sandpappra listerna i rummet. Det tar en del kraft att göra det, när jag skulle sandpappra under elementet fick jag ligga på mage och hasa mig fram… det var lagom graciöst får jag säga.

IMG_0420

IMG_0424 IMG_0426 IMG_0427

Sedan har mormor även prövat – med vattenfärger – lite olika färger på dörrarna. Tanken är att de ska målas om i vitt och sedan ska man måla dekorationslisten i en annan färg. Just nu lutar det mot grått i köket för att matcha skåpluckorna men det kan bli lite tråkigt också, så vi får se. Sedan i hallen där det är samma typ av dörrar till badrum och garderob har jag funderat på något guldaktigt eller mjukt ljusbrunt… men det är beslut som jag nog får ta lite senare när det andra är klart och jag har lite mer tid över!

IMG_0421

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar