Några vita stolar

Köket börjar bli så himla fint nu när kaklet kommer på plats! Riktigt, riktigt fint och faktiskt precis som jag har tänkt mig. Jag är väldigt nöjd med valet av kakelplattor och det är en sak som vi inte har haft några problem med (nästan – dessa väggar är ju inte raka någonstans).

Idag på morgonen hade jag frukostmöte på jobbet från kl 8 till 10. När det var klart hade det hunnit bli riktigt fint väder!

IMG_0432

Jag tog bussen direkt från rådhusparken till Huskvarna. Alla andra var redan i lägenheten och höll på med olika saker. Jag fortsatte jobba i rummet på en gång där mormor hade spacklat och slipat klart listerna. Jag målade listerna vid dörren och sedan alla golvlisterna. Det behövdes dock måla flera gånger på vissa fläckar av listerna där det träet hade blivit synligt.

Vid 14 kom även Maj-britt från Stockholm för att hjälpa till. Det är tur att man har så snälla släktingar! Hon började med att sandpappra kökstolarna som jag fått från pappa. De är ganska gamla och dessutom mörkblåa så det behövs lite arbete för att få dem fina och vita. Till sist hade jag målat alla lister förutom en sista omgång på fönsterlisten i rummet, och vi hade dessutom hunnit med att måla tre av fem stolar.

IMG_0451 IMG_0452 IMG_0455

Medan Maj-britt, mormor och jag höll på i rummet så var Leif i köket och fortsatte med kaklet. Allt kakel hann komma upp idag vid 17 ungefär men tyvärr fick jag ingen bild på det. Jag har dock lite bättre bilder på hur köket ser ut nu!

Ovanpå skåpen sitter det även lister som Kurt och Leif har satt upp, som ska stötta de brädor som ska täcka det fula taket och väggen som blir över skåpen. Det är även väldigt bra för att slippa städa bort damm också…

IMG_0439

IMG_0450

IMG_0447

IMG_0443

Kurt skruvade även ihop badrumsskåpet vi köpte igår på Ikea. Dock är det lite stort… det är ju ett ganska litet badrum och badrumsskåpet som är 60 cm brett, är precis lite för stort för att passa bra. Men nu är det redan ihopskruvat så jag tror att jag behållet det, däremot kan Leif kanske såga ut lite av baksidan så att det går att ställa närmare väggen!

När vi alla var klara runt 18:30 så bestämde jag att pröva på att cykla tillbaka till Jönköping. Det gick riktigt bra! det är helt okej väg ända från lägenheten i Huskvarna till högskolan och den gamla vägen, dock är det inte bara cykelvägar utan man får cyckla en bit på gator också. Men det kan nog vara ett alternativ vissa dagar under hösten för att ta sig till skolan. På väg dit så är det nästan inga uppförsbackar, fast det betyder däremot inte att det var enkelt för mig…

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar