Lincoln Park Zoo

Igår var det fantastiskt fint väder här i Chicago och många från skolan skulle åka ner till “The womens march”. En protest, delvis mot Donald Trump. Tyvärr lyckades jag missa allt detta då jag blev sjuk under natten. Jag kan säga att vara magsjuk i ett amerikanskt dormroom inte är en av mina favoritupplevelser. MEN som tur gick det snabbt över och jag mådde bättre på eftermiddagen.

Idag ville jag istället ta chansen att komma ut lite, så jag och några andra åkte ner med tåget för att gå på Lincoln Park zoo. Det är ett gratis zoo som är öppet hela året om och ligger på norra sidan om Chicago.
Tycker att det är super att det är gratis dock kan man diskutera hela situationen med djuren. De såg ut att vara väl omhändertagna och allt var rent men det var ändå lite tragiskt på något sätt för att inhägnaderna var små.

IMG_1651 IMG_1648

IMG_1499 IMG_1502

Jag trodde att det skulle vara ett litet zoo för att det låg så centralt men det var ändå relativt stort. De hade alla typer av djur även om vi inte fick se en del för att det var vintersäsong. Många djur bodde dock inomhus. Det häftigaste var kanske giraffer eller gorillorna.

IMG_1493 IMG_1492 IMG_1489 IMG_1506

Vi var några timmar på zoot och sedan åkte vi med tåget hem igen. På kvällen var vi sedan bjudna till “the provost” på middag. Han är en chef inom utbildningen på skolan och har bland annat bott i Danmark. Herregud så gott det var med hemlagad mat! Efter det var det tillbaka till skolan för att plugga och sedan sängen.

 

Lots of Love
Ellinor

Lämna ett svar