Studiefokus

Nu har jag haft två veckor med klasser här på North Park University, så jag tänkte dela med mig mina tankar om just pluggandet.

När man får chansen att åka på utbytestermin går det inte att undkomma att en väldigt stor del är trots allt studierna. Veckodagarna går åt till plugg och på helgen får man tid över till att göra allt det roliga som man har planerat. Inte för att studierna inte kan vara roliga men det kräver en hel del av dig.

För att få tillgodoräkna sina betyg måste man dels läsa klasser som passar in i ditt program, så för mig läser jag mestadels kommunikationskurser:

  • Introduction to sociology (4)
  • Introduction to creative Writing (4)
  • Studies in literature (2)
  • Introduction to advertising (2)
  • Introduction to communication theory (4)

Som ni ser är det en hel del introduktionskurser, detta beror dels på att universitetet har krav på att man ska läsa vissa grundläggande kurser för att få läsa kurser på högre nivåer. Som utbytesstudent var det då helt enkelt enklare att läsa grundkuserna istället. Vilket jag faktiskt tycker är rätt skönt då det inte sätter krav på dina tidigare kunskaper utan du kommer dit för att bli introducerad till ämnet. Det här kan vara ganska skönt då amerikanska lärare kan ha andra krav än svenska.

Jag måste även läsa minst 15 credits under min termin, och med mitt nuvarande schema har jag 16 credits. De kurser som är på två credits löper bara över halva terminen, fram till spring break, vilket betyder att i mars kommer jag bara att läsa 3 kurser iställer för 5 totalt!
Det känns otroligt skönt…

Studierna på North Park University påminner mig lite mer om gymnasiet. Vi läser alla kurser samtidigt, och det är mer läxor ofta snarare än större läxor mer sällan. Till varje klass krävs det att du hänger med i läsning och det är inte ovanligt att det ska läsas ett nytt kapitel till varje klass som du sedan får ett quiz på. Det här gör att jag har fått skärpa till mig lite mer. Jag spenderar allt mer tid på biblioteker just för att se till att jag faktiskt läser istället för att bli distraherad av youtube…

Efter två veckor har det varit en ganska stor skillnad på studierna hemma och det är svårt att säga vilket jag föredrar. Här fylls definitivt huvudet med flera lager fakta men frågan är hur mycket som faktiskt stannar kvar.

Men jag kämpar på och tar ett kapitel i taget. Moroten är trots allt att när alla anteckningar skrivits och boken är stängd så väntar Chicago precis utanför dörren.

Lämna ett svar