Lagom vitt

När sliparen var här igår frågade han hur vitt jag ville ha golvet i rummet. Det var ju svårt att förklara så vi kom fram till att det skulle vara lagom eftersom att jag inte ville ha det för vitt men det skulle fortfarande vara vitt… Samtidigt känner jag att det är svårt att veta hur det ska vara också först det att man faktiskt får se det i verkligheten!

Så idag på förmiddagen var jag tvugnen att sitta i skolan och plugga igen. Det var långtråkigt men vi hann med det vi skulle i alla fall så det kändes bra när jag äntligen kl 16 kunde ta bussen till lägenheten. Väl där så hade sliparn hunnit bli klar med golvet och åkt tillbaka till Stockholm! Det var tur att jag gillade resultatet då…

Det som har hänt med golvet är att det har blivit slipat – tre gånger totalt – och sedan har även springorna mellan plankorna blivit notade, alltså fyllda så att inget kan ramla ner emellan. Till sist så har det även lagts i vitt pigment för att ljusa upp det, men man kan alltså fortfarande se igenom att det är granplankor, och man ser kvisthålen speciellt tyvärr, men förhoppningsvis går de värsta att tona ner lite!

IMG_0404

Det är lite dåligt ljus i fotot men man får en idé i alla fall. Nu går det dock inte att vara där inne alls så mormor har satt upp en tillträde förbjudet skylt! Golvet behöver “vila” eftersom att lacket som är ovanpå måste hinna torka innan man börjar gå eller ställa tunga möbler eller verktyg på det. Det ser i alla fall väldigt annorlunda ut med tanke på den mörka rödbruna färgen som var där innan!

I köket har det också hunnit hända en hel del. Balnd annat är alla skåpen uppe, plus att en del av bänkskivan är på plats – den vart faktiskt riktigt snygg! Dessutom har nu den nya fristående spisen kommit idag på morgonen. Fick ingen bild på den tyvärr, men det får ni se snart! Vänligen ignorera samtliga spår av fika, vi jobbar alla väldigt hårt!

IMG_0406

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar