Jag har ett kök!

Joo det är sant! Idag kom det ett Ikea kök hem till lägenheten!

Jag åkte bussen från Jönköping kl 10, och var vid lägenheten ca 10:45. Då var elektrikern även där och höll på att dra ledningar i köket till både spis, kylskåp och lampor under skåpen. Dock fick vi även veta en tråkig sak som jag blev riktigt irriterad på. Det kommer inte att gå att ha den planerade ugnen och spishällen som vi har beställt från IKEA. Det är för att det inte finns tre-fas i lägenheten vilket gör att elen inte kommer att orka dra både en häll och ugn separat, utan  det kommer bli väldigt dålig effekt om man ska använda dem tillsammans eller till exempel flera plattor samtidigt. Det är inte indraget i någon annan lägenhet heller, fast att vi hade fått veta att det skulle vara det…

Jaa så det ända vi kunde göra var att gå ut på nätet och beställa en ny vanlig spis med ugn. Ikea har inte dessa så det fick bli en rostfri från elgiganten, det var en bra ugn men den var ca 2000 kr dyrare också, plus att det var ju inte så här jag hade tänkt mig. Men det är den enda genomförbara lösningen och man vill trots allt ha en riktigt fungerande spis.

Hur som helst, när vi fixat klar med spisen åt vi lunch och sedan ca kl 14, kom då leveransen med det nya köket! Det var mycket saker, men gick ändå snabbt att få in. Paketen fyllde halva rummet och i hallen hamnade vitvarorna – varav halva vi då irriterande nog behövde åka tillbaka med.

IMG_0392

Så fort vi fått in allt i lägenheten och checkat av att vi fått med allt vi beställde så packade vi in de saker som skulle tillbaka i husbilen och åkte till Ikea. Som tur var det inte så värst mycket folk där och det gick relativt snabbt att lämna tillbaka spisen och tillbehör, samt även byt ut diskhon mot en ny som hade en mindre och större ho istället. Vi fortsatte sedan till K-rauta där vi köpte snickerifärg och sedan tillbaka till lägenheten igen.

Där började vi bygga ihop underskåpen till köket. Det var totalt fem stycken och det kanske inte låter som mycket men tro mig att det tar ett tag att bygga varje skåp. Mormor och jag satte ihop skåpen  i rummet medan Leif började sätta upp de färdiga skåpen i köket. Det var så konstigt att se det första hamna på plats…

Hittils har man ju inte riktigt kunnat se något som man har betalat för, det har bara försvunnit en massa pengar från kontot, men nu kan man faktiskt se det man köpt på riktigt! Man får lite mer bild på hur det kommer att se ut, det kommer att bli riktigt bra!

IMG_0377 IMG_0393Kaoset som utspelar sig i köket just nu…

IMG_0396

 

Lots of Love

Ellinor

 

Lämna ett svar