In a City called Vancouver – Dag 1

Så ÄNTLIGEN fick jag komma till Vancouver!

Klockan 8:30 på morgonen idag, tog jag och Carly och Madi – två andra au pair tjejer i Nanaimo, f’ärjan från Departure Day. Resan till Vancouver tar ca 1,5 h men det var helt otroligt fint väder så det gjorde inte så mycket! När man närmar sig fastlandet så är det helt fantastiskt fint, med höga berg som går rakt ner i vattnet. Halvvägs så kan man även se Vancouvers skyline och snön på de högre bergen längre in.

CIMG9663

CIMG9676

CIMG9666Vancouver Skyline

CIMG9667British Columbias Flagga

När vi kom fram så gick vi först till hotellet och lämnade väskor etc. Sedan gick vi downtown till “Granville Street”. Den och “Robson Street” är de två stora huvudgatorna i Vancouver. Vi gick först till ett shoppingcenter som heter Pacific Center. Det var inte så superstort eftersom att det ligger mitt i city men det fanns en del bra affärer. Jag shoppade en tröja på Hollister och sedan gick vi och åt lunch.

IMG_5310Från hotellrummet

IMG_5302

IMG_5304

Efter det gick vi tillbaka till hotellet och tog det lugnt en stund och gjorde lite planering. Varken jag eller de andra två tjejerna hade dock fått nog av shopping så vi bestämde oss för att ta Skytrain – deras tunnelbana – till Metrotown och ett megastort center med 400 (!) affärer som heter Metropolis. Jisses det stället var verkligen GIGANTISKT! Jag blev yr av att gå runt där för allt såg likadant ut och det var svårt att hålla reda på vart man var. Som ni kan förstå så blev det mycket shooping där ute bland annat från märken som inte finns i Sverige som American Eagle Outfitters, Aeropostale och Forever 21, men nu får jag nog inte shoppa mer det här året eller det var i alla fall vad mitt bankkort sa.

IMG_5306Juldekorationer inne i shoppingcentret.

Vi var nog där ute i några timmar så efter shoppingen bestämde vi oss bara för att åka tillbaka downtown och äta middag. Jag åt en jättegod och billig pizza på en pub som hette Cinema Public House. Vi var alla supertrötta men jag var ändå helt förälskad i Vancouver så långt! Människorna är så annorlunda mot Stockholm också – alla är så trevliga och kommer upp och frågar om man behöver hjälp etc.

Lämna ett svar