Familjen i Chicago

Att fira födelsedag på andra sidan Atlanten kändes både vemodigt och lyxigt (konstig kombination?). Självkart vill jag man fira med de jag känner så det var otroligt roligt att få veta att min lillebror och min pappa hade bokat en resa för att komma och hälsa på mig över påsk och på min födelsedag! Dels fick jag fira min födelsedag tillsammans med dem men sedan fick jag även chansen att visa dem runt i Chicago.

Det är något som är roligt att jag kunnat dela en liten del av upplevelsen med dem också! De var här under 4 dagar över påskhelgen och som tur var hade vi otroligt fint väder! Det var över 20 grader flera dagar så vi passade på att båda åka en båttur och promenera överallt.
Båtturen var en guidad arkitekttur som tog lite över en timme. Vi åkte på floden genom staden och fick chans att både se skyline från Lake Michigan och att åka mellan alla skyskrapor inne i staden. Det var riktigt intressant och något som jag kan rekommendera och var inte överdrivet dyrt heller.

Sedan proriterade vi även att hinna med alla måsten i Chicago som att se bönan och Millenium Park. Vi promenerade upp och ner på The Magnificent Mile och State Street och shoppade. Den första dagen promenerade vi även längs med sjön norrut för att få en vy över staden, och vi hann även åka upp i The John Hancock center till baren på nittiofemte våningen där det var en fantastisk utsikt över hela staden. Något av det bästa var dock när vi gick till en restaurang på min födelsedag där de hade jazzband som spelade!

Det var så roligt att få dela Chicago med dem. Tyvärr hann vi aldrig åka upp till universitet för att titta på det, för min del gjorde det inte så mycket. Det viktiga var att få visa downtown för det är ändå det som jag kommer att sakna mest!

Lämna ett svar