En dag på stranden

Så var det helg igen och som ni kanske hört har vi helt fantastiskt fint väder här! Eller ja solen skiner från en klar himmel men idag blåste det tyvärr rejält också. Så det var kallt för det men man kan inte få allt. Det är trots allt februari fortfarande.

Under lördagen var jag bara hemma för att plugga – ibland känns mängden plugg lite överväldigande faktiskt.
Men under söndagen var jag fri att njuta istället. Vi tog tåget till en station som heter Sedgwick. Från stationen gick vi en kort bit till ett område som heter Old Town. Det är egentligen bara en gata som är fylld med små affärer och restauranger. Där finns även en del av de äldre husen i Chicago men det var inget som man märkte så tydligt när vi promenerade längs gatan. De flesta är viktorianska hus med små trappor och vackra fasader.

Sedan promenerade vi hela vägen fram till vattnet också. Det tog säkert 30 minuter men det var värt det för vi hittade fram till stranden – vem trodde att Chicago skulle ha en strand precis downtown men det finns det! Något av det bästa var också att det var fullt med gulliga hundar ute också!

Efter att vi hade hängt ett tag på stranden så promerade vi tillbaka mot Old Town för att äta lite mat innan vi åkte tåget tillbaka till universitetet.

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar