Drink your tea Darling

Inlägg för lördag och söndag.

Den här helgen fick jag följa med familjen till Victoria. En väldigt vacker stad, söderut på Vancouver Island. Mamman och dottern skulle springa ett lopp där, så hela familjen åkte med. Var otroligt fint att köra dit ner också och vi åkte genom ett mountain pass – sån himla fin utsikt. Påminde lite om norska fjordarna.

Victoria är större än Nanaimo, ganska mycket större. Det finns mer av en stadskärna plus fler shopping gallerior med t.ex. Forever 21 så jag fick göra av med lite pengar. I Victoria finns det även ett jättefint parlament – Victoria är nämligen huvudstaden i British Columbia -voch ett stort hotell som heter The Emperess – som båda två ligger emot hamnen. På hotellet kan man äta jättefin afternoon tea i deras tea lounge, blev så sugen på att göra det.

IMG_4930

IMG_4933The Parliament

IMG_4934The Emperess

Första dagen när vi kom till Victoria gick jag och dottern alltså först och gjorde lite sighseeing och sen lite shopping. Sedan åkte hela familjen till hotellet där vi skulle sova över på. Det låg utanför Victoria, men uppe på ett berg så än en gång fick jag en superfin utsikt.

IMG_4940

IMG_4935Här är utsikten från vårt fönster, men den fina utsikten över bergen och dalarna var dock på andra sidan. På kvällen fick jag och barnen äta pizza på rummet – som var suuuupergod och föräldrarna gick ut och åt middag med en släkting som även skulle springa loppet.

Nästa morgon gick mamman och dottern upp supertidigt för att starta i loppet kl 07. Så vi andra hade sovmorgon och åt sedan hotellfrukost – yum! Bröd utbudet bestod av vitt bröd, vitt bröd, vitt bröd med choklad i, vitt bröd, croissant, wienerbröd, mer vitt bröd, och sen något som jag tror skulle vara flerkornigt bröd men det såg misstänkt likt ut som…vitt bröd.

Efter det åkte vi in till Victoria igen så jag fick göra min shopping på Forever 21 och sedan åkte vi för att äta lunch med några andra släktingar som var i staden för thanksgiving som var på söndagen. Familjen firar dock inte thanksgiving direkt – eftersom att båda föräldrarna är norska – så vi hade inget traditionellt firande. Men en riktigt fin weekend i Victoria blev det i alla fall.

Lämna ett svar