Bright blue flames

Den här kvällen var det då dags för matlagning för första gången! Som den svensk jag är var det klart som tusan att barnen skulle få uppleva lite äkta nordisk kultur och därför äta mexikansk mat på fredag – Tacos! Egentligen bestämde mamman det – gissar att hon tyckte det var lagom svår premiär mat.

De har dock en gasspis här. Ganska läskigt tyckte jag i början, men den är väldigt säker och faktisk enkel att använda. När jag tänker på gasspis tänker jag på sånna där man måste tända med en tändsticka och halvt riskera livet när man lagar mat, men det är det ju inte. Väldigt modern och det som är bra är att det blir varmt på en gång, så man behöver inte stå och vänta extra på något.

IMG_4922Kokar te på den perfekt säkra gasspisen

IMG_4923Matlagnings-skills in action

Föräldrarna skulle ut och äta middag, men tjejen satt barnvakt åt sin lillebror – väldigt enkelt. Ge honom popcorn och sätt på en film – så jag var fri och kunde göra vad jag ville denna första fredag kväll. Träffade familjens au-pair från två år sen, för första gången, som studerar här nu. Vi åkte till woodgrove för lite shopping och sedan kom jag hem ca 23.

Lämna ett svar