Closer to the sky

Idag var det dags för sista utflykten till Vancouver. Usch vad tråkigt det kändes, och det hjälper ju inte att det fortsätter att vara helt fantastiskt väder här! Dock har det varit på gränsen för varmt dessa senaste dagar också, närmare 30 grader! Så idag fick det bli mina nya jeansshorts och ett linne eftersom att vi skulle till Capilano Suspension Bridge!

Detta var också något som jag haft på min bucket list och som jag hade suttit och googlat hemma i Sverige förra sommaren. Capilano suspension bridge är en hängbro som hänger över en ravin. Den har funnits där över 100 år, tyvärr så får jag säga att det har blivit lite av en turistfälla, men det var ändå väldigt häftigt och det fanns mycket annat att se där också. Till exemepl en cliffwalk – en bro som hänger ut på sidan av berget – och treetop adventure – när man går på liknande broar högt upp mellan träden!

Det var jag, Emilee och Aline som åkte dit. Dock var Emilee redan i Vancouver så det var bara jag och Aline som åkte färjan. Jag tänkte ju att det skulle bli jättelätt att ta sig till Capilano eftersom att Vancouver har ett så bra bussystem, dock hade jag inte tänkt på att det var helg och strålande väder vilket resulterade i att vi fick beställa taxi sista biten!

Hur som helst när vi kom fram passade vi först på att äta lite mat och sedan köade vi för att få gå på Cliffwalk.

_DSC2083_DSC2082_DSC2085_DSC2088_DSC2094

Kön gick ganska snabbt och när man väl kom ut på själva bron vid bergsväggen så var det ingen kö, det var dock lite svårt att hinna stanna och ta kort. Det var dessutom väldigt varmt att stå still i solen så det var så skönt när man kom ner där det var mer skugga!

_DSC2101Emilee & Aline

_DSC2110_DSC2114_DSC2122

Efter cliffwalk kunde man stanna och läsa lite info och det fanns dessutom en väldigt fin bäck med en önskebrunn. Efter detta var det dock att ställa sig i monsterkön till den faktiska hängbron!

_DSC2130_DSC2133_DSC2137

Kön till bron tog runt 20 min men man fick i alla fall tid på sig att hinna ta kort på den fina utsikten. VÄl ute på bron var det väldigt svajigt och ganska läskigt! Det var dessutom en hel del folk på bron samtidigt och folk som var på väg tillbaka också, man vågade nästan inte stanna och fick hålla i sig i räcket hela tiden!

_DSC2140_DSC2143_DSC2146_DSC2148

När vi kom över på andra sidan gick vi runt lite i det område som fanns där med damm och fiskar och fåglar! På den här sidan fanns också Treetop adventure som vi passade på att gå också. Det tog inte så lång stund men det var väldigt mycket folk överallt fortfarande.

_DSC2171_DSC2158_DSC2180_DSC2166_DSC2173_DSC2178_DSC2174_DSC2182

Efter detta började vi bli ganska trötta, dels på grund av värmen och alla människor. Det var också relativt sent på eftermiddagen, så för att hinna med den sista färjan bestämde vi oss för att åka downtown till Vancouver i god tid så att vi inte behövde stressa.

_DSC2188_DSC2187_DSC2192_DSC2197

Vi hann gå runt lite runt omkring the waterfront innan vi var tvugna att ta oss till bussen. SJälvklart misstog vi avståndet till busshållplatsen så att vi var tvugna att springa sista biten, men vad skulle en sista dag i Vancouver vara om vi inte var tvugna att springa till bussen?

Vi hann hur som helst, och kom på färjan i tid. Eftersom att det var sista gången på färjan ville jag passa på att ta lite bilder också på Horseshoe Bay, när färjan åker därifrån och man fortfarande är nära bergen. Aline, som tyckte det var väldigt roligt med min Nikon kamera fick ha en lite fotokurs också, vilket gjorde att jag fick några väldigt snygga bilder också där jag får vara med!

_DSC2200_DSC2203_DSC2207_DSC2209_DSC2245_DSC2290

Så här kommer då lite avslutande bilder på mig från färjan. Tills nästa gång Vancouver…

_DSC2274

Lots of Love
Ellinor

Lämna ett svar