Park Adventures

De senaste dagarna har jag passat på att bara ta det lugnt hemma i Nanaimo och njuta lite av att bara vara här och det fina vädret. Men jag vill ändå ta vara på de sista dagarna och hinna med det jag vill göra så idag bestämde jag mig för att åka över till Vancouver – det känns som om jag spenderar mer tid på färjan än någon annanstans – och Stanley Park samt Elizabeth Park.

Första stoppet var Stanley Park. Det är en stor park som ligger på en egen ö precis vid downtown Vancouver. Det är också den som man åker igenom när man kommer med bussen från färjan, och där Vancouver Aquarium ligger.  Min värdmamma hade tipsat om att jag skulle hyra en cykel, och det visade sig vara ganska billigt så det gjorde jag! Runt hela parken, längst med vattnet finns jättefina promenad vägar så att man kan cyckla runt hela ön om man vill. Här är första utsikten man får mot downtown Vancouver.

CIMG9867 CIMG9869 CIMG9870

Jag stannade först vid de här totempålarna och sedan cyklade jag vidare för att få se utsikten mot downtown lite bättre. På vägen kom det även förbi ekipage med häst och vagn som man kunde åka. Det hade varit så mysigt men gissar att priset inte är lika mysigt…

CIMG9873 CIMG9875 CIMG9879

CIMG9876Efter detta stoppet så fortsatte jag att cykla tills jag kom runt på andra sidan ön, där man hade utsikt mot Norra Vancouver och Lions Gate Bridge. Det är den bron vi åkt över varenda gång man ska till Vancouver men man får sådan otrolig utsikt från den så det gör absolut ingenting!

CIMG9886 CIMG9883 CIMG9889 CIMG9892 CIMG9893 CIMG9899 CIMG9904 CIMG9906

När jag sedan började närma mig slutet på vägen runt parken bestämde jag mig faktiskt för att fortsätta cykla på strandvägen som fortsätter bort runt Downtown Vancouver. Det är bland annat samma väg som går förbi English Bay där jag varit flera gånger med i början på året med både Madi, Carly och Katharina. Jag fick även cykla en bit på den väg jag sprungit under Vancouver Sun Run. Det känns kul att jag nu har minnen som hör till platserna och att jag kan tänka tillbaka på saker jag gjort här innan!

CIMG9910

IMG_8456

IMG_8453

Sedan kände jag att det började bli lite sent så jag cyklade tillbaka för att lämna in cykeln. Sedan tog jag en promenad till närsta skytrain station – som visade vara sig ganska mycket längre bort än vad jag trodde – men jag fick i alla fall tid att gå in på en jättefin ekologisk matbutik där jag kunde köpa med mig lunch. Kände mig så himla modern och storstadscool!

Jag tog med mig lunchen upp till Queen Elizabeth park som faktiskt ligger en ganska lång bit bort från downtown. Den ligger högst upp på ett berg som är på södra sidan av Vancouver – så i princip andra sidan staden från där jag börjat. Det blev väldigt mycket promenerande kan jag säga men det var nog värt det, och hur som helst fick jag motion!

CIMG9928 CIMG9925 CIMG9914

IMG_8465

CIMG9916

I Queen Elizabeth Park har de även en jättefint botanisk trädgård som liknar den i Victoria – Butchard Gardens – där jag och Katharina var. De har även ett stort växthus men då det kostade inträde valde jag att inte gå in där. Istället satte jag mig i skuggan vid en fontän och åt min lunch och bara hade det bra ett tag. Sedan tog jag mig en promenad genom själva trädgården innan det var dags att börja ta mig tillbaka ner igen.

CIMG9922 CIMG9920 CIMG9924

Efter parken så gick jag tillbaka skytrain stationen för att börja åka hem igen. För varje dag som går känns det konstigare och konstigare att detta äventyr nu är slut. Bara 4 dagar kvar…

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar