A Tofino Story – Dag 1

Även fast att jag bor på en ö så finns det så mycket att se och göra här. Bland annat finns det Tofino – “surfing capital of BC” – som ligger på västra sidan av ön, ut mot stilla havet.

map-van-island

Tillsammans med Carly och Madi och hennes vän Alex, så hyrde vi en bil och bodde under två dagar på “Whalers point Hostel”. Antar att man kan översätta det till vandrarhem men det var fint, mysigt och med världens häftigaste utsikt! Sedan behövde vi inte heller dela rum med några okända eftersom att vi var 4 personer.

Det tar ungefär 3 timmar att köra från Nanaimo till Tofino, men då vägen är lite svår så bestämde vi oss för att börja så tidigt som möjligt på Fredags eftermiddagen. Jag jobbade till klockan 2 och sedan blev jag upplockad av de andra med vår fina hyrbil.

Vi passade på att stanna på några ställen på vägen också. Det första stoppet var “Cathedral Grove”. Det är ett naturreservat med en väldigt fin och häftig skog. Bland annat så växer det “Douglas Fir” träd där, de blir jättestora och de äldsta är 800 år gammla!

_DSC1810

_DSC1811

_DSC1814

_DSC1818

_DSC1826

_DSC1829Tyvärr den enda lite suddiga bilden på mig vid “The Giant”

Vi stannade där bara kort och sen körde vi vidare. Tyvärr blev det mörkt fort och jag har därför inga fler bilder från resten av bilfärden eftersom att man är tvungen att köra tvärs över hela ön där det inte finns några stora upplysta motorvägar. Det bestod mest av enfiliga små vägar som på slutet blev väldigt krokiga och gick väldigt högt upp i bergen.

Vi kom i alla fall fram till vandrarhemmet och jag hade med middag hemmifrån så jag kunde spara mina pengar till senare. Förstår inte hur jag lyckas spendera mina pengar hela tiden haha, jag gör inte ens så mycket…

Lämna ett svar