A Tofino Story – Dag 2

Idag gick vi upp tidigt. Tofino har rykte om sig att bara ha dåligt väder MEN vi hade perfekt väder. Strålande sol och klarblå himmel men tyvärr också skitkallt. Men hellre det än regn. Vi gick som sagt upp tidigt och gjorde oss i ordning och åt frukost. Sedan tog vi bilen och körde till Ucluelet – en väldigt liten stad, nära Tofino.

IMG_5488

IMG_5482

För er som undrar så spenderade jag i princip hela resan med att kalla staden för “ukulele” istället bara för att jag inte kunde få till namnet…

Anledningen till att vi åkte till Ucluelet var “The Amphitrite Lighthouse” – en fin fyr som ligger ute på klippor.

_DSC1841

_DSC1856

_DSC1858

_DSC1847

Det var väldigt vackert där ute och förutom att titta på fyren så gick vi även en bit, längs en led för att titta på utsikten, som alltid verkar vara helt otrolig vart man än åker här.

_DSC1892

_DSC1898

Efter Ucluelet åkte vi tillbaka längs med kusten till Tofino. Det är verkligen fullt med surfare här och det är inte så konstigt då stränderna här är helt fantastiska! Vi stannade vid några stycken men den som heter Long Beach var nog den finaste.

IMG_5493

IMG_5496

IMG_5498

IMG_5510Varsågoda – En fin selfie får ni också på en glad Ellinor på en strand vid Stilla havet.

Efter Long Beach åkte vi upp till en utsikts plats som heter Radar Hill och sedan till “The Botanical Gardens” där jag köpte hemmagjort, organiskt läppglans – som sagt jag vet inte vad jag spenderar mina pengar på…

Efter det fick vi även se en fin solnedgång!

IMG_5536

IMG_5559

_DSC1912

_DSC1925

_DSC1913

_DSC1930

Efter det var vi alla otroligt trötta så vi åkte tillbaka till vandrarhemmet för att vila upp oss lite. Sedan åkte vi till en restaurang i Tofino som heter “Shelter”. Jag åt Tofino Surf Bowl till middag som var ris, grönsaker och lax och sedan delade jag och Carly på en äppelpaj med glass. Allting var såååååå gott!

IMG_5563

Lämna ett svar