Whistler – Del 4

Del 4 av 4

Idag är det söndag och andra dagen (och sista) här i Whistler. När jag vaknade var jag väldigt glad att jag tagit chansen igår att åka upp på berget, för idag var himlen täckt av rök även här. Så synd! Men jag hann i alla fall få se den fina utsikten igår.

Idag bestämde jag mig därför för att hyra en cykel och ta mig runt lite. Men först tog jag en promenad runt byn för att hinna se allt innan jag åkte hem. Whistler village är så himla fint, det ser ut som en liten sagoby, med små hus och små gator. Här först är en bild på mitt hotell – Aava Whistler hotel.

IMG_8167

_DSC1948 _DSC1961

_DSC1962 _DSC1964

Jag kom även fram till “Whistler Olympic Plaza” som jag antar var där de hade prisutdelning eller shower på kvällarna!

_DSC1953 _DSC1950 _DSC1956 _DSC1960

Efter promenaden köpte jag lite mellanmål och sen gick jag för att hyra en cykel. Jag hade sett på kartan att det fanns väldigt fina cykel vägar runt omkring byn, men jag måste dock erkänna att jag var lite smått rädd för björnar. Det ska tydligen finnas en hel del runt Whistler så jag försökte titta runt lite extra och så.

Jag cyklade iväg, förbi golfbanan och några väääldigt fina hus. Sen kom man in i skogen och det var ju då väldigt synd att röken hade hunnit upp hit för det hade nog varit väldigt fint att se bergen och så. Det var dock inga problem att se vägen fram, då röken inte går så långt ner till marken! Efter ett tag kom jag även fram till ett bostadsområde och en sjö som hette Lost Lake – här kunde man dock tydligt se hur röken räckte allt.

_DSC1976 _DSC1974 _DSC1986 _DSC1979

_DSC1990

Efter kanske 1,5 timme började jag närma mig byn igen, så då passade jag på att stanna vid en fors för att äta lite – jag hade bland annat köpt en Cliff Bar som är så himla goda!

_DSC2012 _DSC1998 _DSC2001 _DSC2013 _DSC2016 _DSC2009 _DSC2024 _DSC2022

Sedan när jag kom tillbaka till byn, så hann jag bara att gå tillbaka till hotellrummet och packa ihop det sista så att jag skulle hinna med bussen ca kl 17. Allt var planerat så att jag skulle hinna med den sista färjan kl 21:30. Kan verkligen bli trött på den där färjan ibland, i alla fall nu mot slutet när man alltid måste anpassa sig så att man ska hinna med den fram och tillbaka. Det gäller ju att man har marginal också eftersom att man måste köpa biljett ett tag innan och man ska hinna med bussen från Vancouver. Men, men vad gör man inte för detta ställe!

Whistler var helt underbart och det var helt klart mödan och pengarna att åka hit! Läste att man kan jobba som säsongsarbetare här så man vet ju aldrig…

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar