Interstellar

Lilla killen i familjen gillar att rita och måla, så det gör vi ofta efter skolan. Mamman tipsade mig om en affär som heter Michaels, vilket är i princip som panduro fast med ett bredare utbud (som allt här borta). Så idag åkte jag dit för att leta efter något pyssel som vi skulle kunna göra.

Jag blev lite besviken faktiskt. Det fanns hur mycket som helst för tjejer…pärlor, väskor, kort, dockor – ja allting men det fanns nästan INGET för killar. Och det som fanns var inte så superkul, det var mest “titta vilka coola stenar du kan samla i en lådan”, eller “titta vilka coola stenar som du kan samla, stående”, eller “titta vilken cool sand med olika färger”… Ja jättetråkigt alltså. Allt var baserat på vetenskap och labb-grejer också, fanns inget som bara var för skoj skull. Det jag tillslut hittade var jag ganska nöjd med i alla fall. Det är ett set som man kan göra sina egna studsbollar eller “powerballs” med.

IMG_5374

IMG_5380

Bollarna blev riktigt fina på slutet och de kunde studsa bra också, men det som var dåligt är att det var mycket väntan när man skulle göra dom. Det var säkert totalt 30 min per boll, vilket inte var så kul för en otålig 6-åring. Men han tyckte det var kul på slutet i alla fall när han kunde använda dom!

Efter att jag slutat jobba så åkte jag till Woodgrove Mall för att träffa Madi och Katharina – au pairer som jag träffat här – och gå på bio. Vi gick till biografen Avalon som ligger inne i köpcentret och såg Interstellar. Den var riktigt bra. Spännande och en väldigt häftig berättelse! Det var lite svårt att hänga med i allt vetenskapligt prat när det inte fanns någon text men det gick ganska bra ändå. Är inte säker på att jag skulle kunnat förstå allt även om jag haft svensk text faktiskt – det var väldigt mycket vetenskapliga teorier etc.

IMG_5422
Men det bästa av allt? Det kostar bar 11 dollar att gå på bio här, vilket är kanske 70 kr! Helt sjukt. Hemma kan man få betala 110 kr för en vanlig biobiljett och ännu mer för de nya populära filmerna… Så jag vet hur jag ska spendera min vinter i alla fall!

 

Lämna ett svar