Old City Quarter

Även idag var det perfekt väder, så jag och min vän Katharina bestämde oss för att åka till downtown Nanaimo för att göra lite julshopping. Tyvärr missade vi båda att komma ihåg att det var söndag och att Nanaimo är en småstad vilket betyder att det flesta butiker är stängda hela dagen…Men det gjorde även att vi hittade lite nya butiker som vi antagligen inte skulle ha gått in i annars. Så det blev inte så mycket shopping men vi fick i alla fall en bra promenad i ett mycket, för en gångs skull, soligt Nanaimo.

Vi gick bland annat till The Old City Quarter, vilket är den gamla delen av Nananimo. Det är extremet litet men väldigt gulligt och pittoreskt. Det är små stugor med butiker i och det är alla byggda mot två små gågator.

IMG_5416

IMG_5411

IMG_5414

IMG_5413

JIMG_5412Juldekorationerna är uppe!

Sedan bestämde vi oss för att gå och äta lunch på Modern Cafe, där vi var första kvällen som vi träffades. Jag beställde deras hamburgare igen, dels för att den är jättegod, dels för att den är billig och dels för att jag var sjukt sugen på pomfritt! Men eftersom att det här är Amerika, så får du förutom din jumbostora hamburgare och din jumbostora portion med pomfritt, även en cesarsallad inkluderad…inte för att jag klagar. Och jaa jag åt upp allt!

IMG_5417

IMG_5420

Efter lunchen åkte vi till Woodgrove shoppingmall för att Katharina ville se om hon kunde hitta några vantar. Sedan åkte vi hem till  mig en kort stund för att sedan fortsätta till bion för andra gången den här helgen. Den här gången åkte vi till den andra biografen – Galaxy – och såg Mockingjay. Den var bra, men när jag läste boken tyckte jag att den var ganska tråkig och utdragen och jag hade i princip samma uppfattning av filmen. Jag gillar verkligen biograferna här dock. Man kan köpa korv och nachos och Starbucks! Jag nöjde mig dock med te då min plånbok redan tyckte att jag gått över gränsen.

IMG_5424

Lämna ett svar