Museum of Science and Engineering

På schemat idag var ett museumbesök till The Museum of science and engineering. Det är ett stort museum söder om Chicago. Det var mycket häftigt där men det bästa var nog att få åka förbi downtown på vägen dit! Det var så häftigt att få se the skyline för första gången och även utsikten över chicago river. Lake michigan är även precis vid downtown så det påminde lite om Jönköping med Vättern – om man uppgraderat det x1000.

IMG_1355 IMG_1340 IMG_1337

Vi var ungefär två timmar på museumet. Vi hann med en hel del men vissa utställningar krävde extra biljetter. Det som var häftigast var miniatyr Chicago och en ubåt från andra världskriget. Det var kul att få åka hit men det var ingen sån måste-göra-upplevelse.

IMG_1346 IMG_1348 IMG_1350 IMG_1352 IMG_1354

Sedan fick vi skjuts tillbaka till skolan och på kvällen åt vi mat på skolan. Efter det hann vi även med att titta på en match med skolans dambasketlag som var roligt och annorlunda. Lite naivt insåg vi inte att de sjunger nationalsången inför skolmatcher också. Så helt plötsligt får man ställa sig och upp vända sig mot flaggan. Vi måste ha sett helt borta ut eftersom att vi inte hade någon aning om vad man skulle göra. Men man lär sig något nytt varje dag här.

 

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar