Lest we Forget

Idag var det Remebrance Day. Den dagen hedrar alla soldater och jag tror att det först uppkom för att hedra de som slogs i första och andra världskriget men att det idag hedrar alla kanadensiska soldater och poliser etc. Allt är väldigt patriotiskt och alla hade på sig röda poppies – röda blommor. På grund av skjutningarna i Ottowa för några veckor sedan så var det även extra mycket om det den här dagen och det var även extra säkerhet – med det menar jag att det var poliser på taken och många poliser runt i folkmassan. Jag och lilla killen åkte ner till downtown Nanaimo för att se på paraden och cermonin. Det var sjukt kallt men jättefint och soligt så det var mysigt att åka ner dit.

Själva paraden var ganska liten men det var många människor där för att titta på. I paraden gick alla olika typer av militärer som marinen, piloter etc. och även scouterna och vanliga poliser. På cermonin så delade de ut hedersmedaljer och så sjöng vi även kanadensiska, amerikaska och engelska nationalsångerna, och en del andra sånger som jag inte vet vilka de var.

_DSC1783

_DSC1784

_DSC1786

_DSC1789

_DSC1790“Mounties”

_DSC1792

Efter Paraden gick vi ner till Serious Coffe och killen fick en varmchoklad och jag köpte en Pumpkin Spice Latte. Måste dock säga att jag var besviken då den knappt smakade någonting överhuvudtaget för utom vanlig latte…måste nog gå till Starbucks nästa gång. Efter fikat så åkte vi hem och lekte lite och sedan lagade jag middagen – lax i ugn med citron och gräddfil (jag skulle egentligen haft creme fraiche men efter att jag spenderat 15 min att leta efter den i mataffären gav jag upp och nöjde mig med gräddfilen).

Lämna ett svar