Its Dangerous to be an Au Pair

Idag söndag, hade Madi, Katharina och jag bestämt att vi skulle åka på utflykt till Horne Lake Caves. Det är grottor som ligger ca en timme från Nanaimo. Det var en liten grusväg som leder dit mitt ut i skogen så det känns som om man är på väg till ingen stans. Dessutom var det regnigt och riktigt lerigt med grenar som låg över vägen så vi undrade några gånger om vi kommit rätt.

Men det hade vi och Horne Lake var verkligen superfint med höga berg som gick rätt ner till sjön men då det var mulet och regnigt så kunde man tyvärr inte se så mycket vilket var synd. Hur som helst kom vi fram och gick och hyrde hjälm – vilket var otroligt bra att vi gjorde för jag bumpade i mitt huvud tre gånger – riktigt hårt! Sedan fick man även en pannlampa med vilket behövdes för det var helt kolsvart inne i grottorna…

IMG_6080

Innan vi kom hit trodde jag att det var sådanna fina breda grottor som man inte kunde gå så långt in i…Men det var det inte! De här var små, smala och trånga, dessutom rann det en bäck genom en så den var man tvungen att nästan hänga sig över för att komma vidare in.

Det var totalt tre grottor som vi kunde gå in i utan guide. Först var det en kort promenad till The Main Cave.

IMG_6019

IMG_6025

The main cave var inte alls så svår plus att man inte kunde gå så långt alls. Det var bara smalt att ta sig in då man behövde gå sidledes och samtidigt böja på sig.

Sedan gick vi till The Lower Cave

IMG_6035

IMG_6034

IMG_6044

IMG_6099

IMG_6048

Och det var här det blev intressant…Det rann en bäck i mitten längs hela grottan, så för det första kunde man inte gå på golvet eftersom att vattnet var lite djupt och dessutom gjorde alla stenar väldigt hala. Så då fick man klättra längs bergväggen och hänga sig fast med händerna. Sedan halvvägs in är man tvungen att “byta” vägg alltså till andra sidan. Då det hänger ut som en klippa på den sidan man redan står på. Då får man hänga sig över bäcken och häva sig upp på en klippavsats tills man liksom sitter på andra sidan. Det var när vi kommit till andra sidan som jag började undra hur smart det här egentligen var och HUR vi skulle komma tillbaka… Men det gick bra! Men kom inte och säg att det inte är spännande att vara au pair i Kanada.

Efter det var en promenad upp till den sista grottan “Andre´s Annex”. Den här var helt öppen var allmänheten så jag tänkte att det skulle vara den enklaste… Det var den inte.

IMG_6066

IMG_6069

Jag har tyvärr inga bilder inne från den eftersom att jag var så upptagen med att bli lerig. I den här fick man först åka på rumpan ner i grottan, sedan hade de satt in en stege så att man kunde klättra ännu längre in. För mig inne bar det att ännu en gång sitta ner i leran så att jag kunde nå stegen. När man väl kom ner var det ännu trängre och för att komma vidare var man tvungen att krypa in i en liten tunnel. Men även här inne rann det en bäck längs marken så vi bestämde oss för att det nog inte riktigt var värt det…Trots det så såg jag ut så här när vi väl val klara:

IMG_6072

Efter grottorna stannde vi vid stranden i Parksville. Mest för att vi hade tid över och för att jag aldrig varit i Parksville.

IMG_6088

IMG_6087

Sedan åkte vi vidare hem till Nanaimo. Vi bestämde oss dock också för middag och bio. Vi åt på en amerikansk restaurang som heter Montana. Jag åt Mac&Cheese och en belgisk våffla med nutella till efterrätt för vi tyckte alla att vi förtjänade det! Filmen vi såg var The Theory of Everything. Jag tyckte att det var en väldigt fin och romantisk historia. Men personligen så var den lite tråkig för mig – inte så underhållande helt enklet. Men helt klart välspelad och “Oscarsbra”.

IMG_6091

IMG_6093Riktigt, riktigt gott!

Lämna ett svar