Beach and Bridge Adventures

Sooke är en stad långt söderut på ön, väster om Victoria. Jag och Madi bestämde oss för att göra en roadtrip ner dit eftersom att hon sett bilder på en fin strand “Mystic Beach”. Själva Sooke är inte så mycket att skryta om, väldigt litet men riktigt fina stränder ut mot stilla havet.

IMG_6183Väldigt ofta som det är morgondimma i Nanaimo

Idag bestämde vi oss för att köra en mindre väg dit, istället bara för the highway. Den var extremt liten, så man kunde inte mötas två bilar, men man fick köra genom sån gammal, nordamerikansk skog som är så himla fin. När vi kom fram till Sooke så började vi då leta efter Mystic Beach, men det fanns inte en enda skylt. Så vi frågade några vägarbetare och alla sa att de var längre fram. Vi fortsätter att köra “längre fram” i ca 30 min innan vi bestämmer att stranden nog inte är längs den här vägen i alla fall. Istället stannar vi vid Sombrio Beach, som var väldigt fin också, även om de inte riktigt mäter upp till stränderna i Tofino.

_DSC1788

_DSC1789

_DSC1791

_DSC1795

_DSC1797

_DSC1798

_DSC1804

_DSC1806

Efter Sombrio, åkte vi tillbaka och av en slump bestämde vi oss för att stanna vid China Beach också. Det visar sig att för att komma till Mystic Beach får man parkera vid China beach och sedan gå ca 2 km – fast någon skylt vid vägen med den informationen fanns det förstås inte. Då det redan hade gått en del av dagen när vi tidigare körde förbi så bestämde vi oss för att inte gå till Mystic Beach.

_DSC1850

_DSC1810

_DSC1818

_DSC1841

_DSC1848

Efter Sooke så körde vi tillbaka mot Nanaimo men på vägen så stannade vi först upp i bergen, som heter “The Malahat” för att fota den fina utsikten…

_DSC1852

_DSC1854

…och sedan fortsatte vi till The Kinsole Trestle. Det är en gammal bro som är uppbygd från marken på kors – i princip helt i trä! Träet har ju byts ut under åren och förstärkts och så vidare så nu är det bara en gångbro, men från första början så körde man tåg där med!

_DSC1864

IMG_6224

_DSC1875

IMG_6195

_DSC1881

IMG_6202

När vi körde från The Kinsole Trestle så började det skymma men vi bestämde oss för att göra ett sista stopp. Chemanius är en väldigt, väldigt liten stad som ligger nära Ladysmith. Jag hade inte varit där tidigare så vi körde bara downtown, för att deras shoppinggata är väldigt fin.

IMG_6228

IMG_6227

Sedan var det mörkt så då körde vi hemmåt. Det var en väldigt lyckad (och lång) roadtrip trots att vi inte fick se “The Mystic Beach”.

Lämna ett svar