Christmas eve

IMG_5760

Jag gjorde mig lite julfin idag. Det är julafton trots allt! Dagen började med att jag hade sovmorgon till ganska sent. Efter frukost gjorde jag mig iordning och sedan skypade jag med familjen runt två timmar tror jag. Det var konstigt att se alla där hemma sitta och fira jul, helt normalt…och så var jag på andra sidan skärmen en flygresa 17 timmar bort. Dessutom var klockan runt lunchtid här och hemma var klockan runt 21 och julfirandet var nästan över och mitt hade inte börjat än.

Dagen var väldigt lugn fram tills klockan 4 då alla deras släktingar började komma. Några av dom hade jag träffat innan men det var svårt att hålla koll på alla namn, totalt så var vi nog runt 15-20 personer. Sedan fick jag en annan kompis under kvällen också:

IMG_5767

Under kvällen satt vi mest och pratade, men sedan bestämde barnen att vi skulle ha en dance-off på Just Dance. Det är verkligen ett kul spel att spela men det bästa är nog att se andra göra det. Jag körde två danser – jag vann båda of course – men det dåliga är att kameran som läser in dina rörelser också FILMAR dig under dansen och efterråt får man se sig själv. Det var lagom kul kan man säga men man får väl bjuda lite på sig.

Sedan var det middagsdags som var betydligt mindre än vad jag är van vid. Men samtidigt så har de inte en riktig Kanadensisk julmiddag utan en blandning mellan det och en norks. En julskinka istället för kalkon till exempel. Så det var skinka, potatismos, sås, brysselkål och morötter och lite andra grönsaker. Men allt var jättegott, jag saknade bara sillen.

Efter maten var det julklappsöppning. Trots att jag var hemmifrån fick jag en del väldigt fina julklappar i alla fall. Det bästa var att det fanns paket från Sverige under granen också.

IMG_5765Det här fina nattlinnet – med en Maxi på så klart – samt en morgonrock fick jag från fina familjen hemma i Sverige!

Från familjen här fick jag en pyjamas från Lazy One och en huvtröja från Roots. Båda är kanadensiska och väääldigt mysiga. Det var bra presenter att få då de är enkla att packa ner och ta med sig hem också. Bilder på dem kommer att komma upp också!

När kvällen var slut så var det en ganska trött men en glad Ellinor som kunde gå och lägga sig. Det var en bra julafton även om jag nästa år att ser fram emot att fira jul hemma också.

IMG_5777

Lämna ett svar