Candy Cane Lane

Kanadensiska jul är lite annorlunda jämfört mot den svenska. Det första jag har märkt är julpyntningen. Min värdfamilj hade varnat mig och berättat att folk är ganska galna med sina julljus…men tror inte att något hade kunndat förbereda mig. Det är HELT SJUKT hur mycket folk pyntar! Det är ljus på taken, ljus på träden. Ljus på buskar och staket. Små lysande renar, små lysande snögubbar. Just det Kalle Anka sa ju vara med så klart också! Sen så har en del renhorn eller Rudolf näsor på sina bilar och kör runt med större delen av december också.

Jag måste säga att jag är imponerad av hur dedikerade folk är när det kommer till julpynt, men själv så tycker jag att det är lite “tacky”. Här har en del så överväldigande mycket, och allt är i olika starka färger och det tar upp hela tomten och huset. Hemma är det mer mysigt, med några vita ljus och ljusstakar i alla fönster. Här tror jag bara att det är min värdfamilj som har det.

IMG_5605Här är i alla fall Candy Cane Lane

IMG_5621Och det mest galna huset jag har kunnat hitta i området där vi bor, men det ska tydligen finnas värre!

Lämna ett svar