A Rainy Holiday

Den här veckan hade barnen barnen lov i skolan – deras ända förutom jullovet! – så familjen hade bokat en kort semester i Tofino som jag fick åka med på. Tofino är tydligen känt för sitt dåliga väder, som jag nu fick se. REGN. Vi hade regn alla dagar, förutom den morgon som vi skulle köra hem. Men, här så är man ute ändå. Det spelar ingen roll hur mycket det regnar.

När vi kom fram på söndagen så gjorde vi inte så mycket förutom att kolla in boendet och stranden, samt affärer där det låg. Anläggningen heter Crystal Cove och de har jättemysiga timmerstugor som ligger precis vid stranden.

IMG_6835

IMG_6834

IMG_6837

IMG_6840

IMG_6848

IMG_6850

IMG_6825

På måndagen hade vi bokat en kajak tur. Jag var lite skeptisk, då jag aldrig gjort det förrut men det var väldigt roligt. Man såg väl inte supersnygg ut, men herregud vad härligt det var att paddla ute i viken! Jag delade en dubbelkajak med systern. Jag fick sitta bak och styra också, eftersom att jag tydligen var “starkast”. Man styrde rodret med två pedaler på golvet. Men bromsa kunda man bara göra med paddeln. Det tog ett litet tag men sedan fick jag koll på det, innan dess så hann syster fråga mig några gånger “Where are we going?”, när kajaken svängde lite väl nära land.

Vi paddlade dock inte ute på öppet vatten, men det var Stilla havet ändå. Det är något att bocka av sin Bucket List! Vi såg också örnar, sälar och hade till och med två sjölejon som följde med oss ett tag. Det var häftigt att få se dom nära, men det var ändå smått läskigt när de dök upp nära bakom en och allt man hör är vattnet som de blåser ut!

IMG_6829

IMG_6832

Turen var runt 3 timmar, och man kände efterråt att armarna fått ta i ordentligt. Sen var vi tvugna att lyft kajakerna ur vattnet också och de var riktigt tunga. Vi var alla helt slut efter det så vi åkte bara tillbaka till stugan och hade en innekväll vid brasan.

IMG_6862

På tisdag morgon när vi skulle åka hem så var det helt perfekt fint väder, vilket så klart var lite surt. Dock så stannade vi på vägen vid en foodtruck – Tacofino. Gud de hade så otroligt goda Tacos där! Vi köpte varsin Fish Taco. Efter det var det tillbaka till Nanaimo och mer jobb som väntade imorgon.

IMG_6865

IMG_6868Tacofino Meny

Lots of Love

Ellinor

Lämna ett svar