A place called Woodgrove

Idag visade mamman mig lite mer saker runt huset när det gäller städning och sånt. Båda hon och jag följde med killen till skolan och så blev det mer Dr.Seuss läsning.
När vi kom hem städade jag lite och sen åkte vi till det stora shopping centrumet som finns på ön som heter Woodgrove Centre. Det är det största på ön och som tur är ligger det faktiskt på gångavstånd från där de bor. Det ligger även många affärer runt själva köpcentret. Till exempel så låg Taco Bell, KFC och Tim Hortons på rad, så jag behöver ju inte vara hungrig i alla fall.

IMG_4887

IMG_4890

Det var väldigt stort och det fanns många bra klädaffärer där också bland annat en som heter “Below the belt” som dottern tipsat mig om och en som heter Garage. Fanns tyvärr inte några av de större välkända kedjorna här utan då får man åka till Vancouver – som jag utan tvekan kommer att göra. flera gånger. Men det fanns Bath & Body works där som var jättefint!

Det finns också en stor bokaffär som heter Chapters. Fanns hur mycket böcker där som helst och jag tycker att det var mycket bätte utbud än i de svenska affärerna hemma. De hade även mycket fina kontorsprylar och skrivböcker, så dit kommer jag nog gå ofta.

Mamman skulle jobba så jag gick hem efter att jag tittat runt lite i affärerna. I området där familjen bor så finns det ganska många hjortar och rådjur. Men de är väldigt tama så de är inte rädda för människor utan går bara runt och äter på gräsmattor och folks tomtar. Här är en bild på två ungar som stod precis vid vägen.

IMG_4894

Jag måste också bara få göra en sån där klassisk kommentar på hur “amerikanskt” allting är här, trots att det är Kanada. Allting är väldigt stort. Stora bilar, stora hus och stor mat…Då menar jag att de köper sitt smör i hinkar…De får sina druvor i burkar på 1,8 kg…De har sina äpplen i färdiga påsar om si så där 20 stycken…och de har mjölken i dunkar.

IMG_4880

Här är mjölken. Märkte att den kanske inte ser så stor ut på bilden men den rymmer 4 L. Jag brukade tycka att förpackningarna på 1,5 L hemma var stora. Hur som helst så föredrar jag nog Tetrapacken hemma, de är enklare att hälla ur…

Lämna ett svar