The singing Christmas Tree

Det är ganska mycket julfirande här i Nanaimo. Bland annat finns det en del julkonserter som man kan gå på. Katharina hade gratis biljetter till en som hon bjöd med mig och Madi på. Den hette The Singing Christmas Tree (joo jag lovar det var det riktiga namnet) och det var en kyrka – Generations Church – som satte upp den. Det var med andra ord inget storslaget eller så men det är ändå mysigt att få gå och titta på någonting.

Vad tyckte jag? Jaaa, jag vet inte riktigt… Det var bokstavligen en singing christmas tree och det var många fina jullåtar och kören lät bra.

Mellan de olika låtarna så var det också en historia som utspelade sig i betlehem den 24 december. 4 Herdar skulle resa till Betlehem men så får de höra om Jesus och så beslutar de sig för att gå och besöka honom istället och på vägen så upptäcker de en massa om sig själva och varandra etc. Det fanns så klart också en typisk  “skurk” som trodde att makt och pengar var det ända som var värt något men i slutändan upptäcker att så inte är fallet.

Det var med andra ord ganska klyshigt och förutsägbart alltihopa, men julstämning fick man i alla fall och jag tror att det var det som var poängen!

IMG_5644

IMG_5648

IMG_5643

Efter julkonserten åkte vi downtown och vi ville alla gå på en fransk cafe/restaurang – Le Cafe Francais – som ser ut att ha jättegod mat men tyvärr så var det helt fullproppat på en lördagkväll då de inte är öppna så ofta. Så istället gick vi till en thailändsk restaurang som hade helt okej mat. Jag åt husets fried rice. Det var gott men varför ska man behöva få så himla mycket, portionen hade säkert räckt till två stycken.

När vi satt där planderade vi lite inför nyår också. Vi har nu bokat hotell så vi ska stanna över natten och fira nyår i Vancouver! Är så glad att vi bestämde det för det är inte mycket till nyårsfirande i Nanaimo – läs inga raketer (!) – så förhoppningsvis blir det i alla fall häftigare i Vancouver. Vi har inte bestämt vad vi ska göra på kvällen än men antagligen så blir det middag på en restaurang och sedan en bar eller liknande!

 

Lämna ett svar