Ice with a View

Idag åkte alla vi 4 tjejer – Carly, Madi, Katharina och jag – ner till Victoria för lite shopping och skridskoåkning. The empress hotel, som är ett lyxigt Fairmont hotel och ligger precis vid hamnen har nämligen skridskoåkning framför hotellet vid jul men de har kvar det till mitten på januari också.

Vi körde ner dit i två olika bilar och jag tyckte det var jättekul att få köra med trucken en längre bit, det tar ungefär 1,5 timme att köra ner dit. Vi parkerade nere i downtown Victoria men bestämde oss för att bara köpa parkering för 3 timmar då det är ganska dyrt. Vi kom ner det runt kl 12 och då gick vi direkt till skridskoåkningen. De hade gjort jättefint med en isrink i ett tält och fin belysning med ljusslingor i taket. Sedan hade de öppet den sidan som var ut mot hamnen och vattnet så att man kunde titta ut medan man åkte och lyssnade på musik de hade i högtalare.

IMG_5937 (1)

IMG_5944 (1)Jag och mina fina hyrda skridskor.

Efter skridskoåkningen promenerade vi runt lite downtown för att titta i lite turistbutiker och shoppinggallerian. Jag tycker om “The Bay Center” som gallerian heter för att den ser lite gammeldags ut! Dock så har de inte alla butiker så då är det bra att det finns två till shoppingallerior utanför Victoria som man kan åka förbi på vägen hem också!

IMG_5948 (1)

Jag hittade dock inget vid The Bay så efterrår promenerade vi runt lite till och sedan började vi köra hemmåt runt kl 15 eftersom att vi skulle stanna två gånger till. Vid “Uptown Outdoor Mall” stannade vi så att jag kunde gå in på Forever 21. Jag köpte en fin blus som var blå med blommor på och ett pack med strumpor då jag har upptäckt att väldigt många av mina har hål…

IMG_5950 (19)Hamnen i Victoria med “The Parliament” på andra sidan.

När vi sedan tillslut kom ut på motorvägen var klockan redan 18 och det var mörkt samt riktigt dimmigt och riktigt regnigt och vi skulle köra genom “The Malahat” som är ett bergspass där man kör på ganska smala vägar utan gatubelysning! MEN det gick utmärkt kan jag berätta och jag tyckte att det var ganska spännande även fast att det var mycket man var tvungen att hålla koll på. Hur som helst så stannade vi sedan i Duncan och åt middag på en pub. Jag åt en hamburgare med supergoda pomfritt, så det hjälpte när vi sedan skulle köra sista biten hem.

Lämna ett svar